Belföld

A felújítás után a havazás miatt kell pótlóbuszra ülni a győri vasútvonalon

rtl.hurtl.hu

2023. december 10. 9:38

Vasárnapra befejeződött a felújítás és újra járni kezdtek a vonatok a győri vasútvonalon, de a havazás miatt visszatértek a pótlóbuszok. 

A MÁV szombaton jelentette be, hogy befejeződik a felújítás, vasárnaptól ismét két vágányon járnak a vonatok az 1-es, győri vasúti fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán, hozzátéve, hogy

már nem kell átszállni pótlóbuszokra.

A Mávinform vasárnap azonban már azt közölte az MTI-vel, hogy 

a havas időjárás miatt újra pótlóbuszokra kell szállniuk az utasoknak 

a győri fővonalon, ahol késésekre is számítani kell.

Almásfüzitő térségében, Komárom és Tatabánya, valamint Budaörs és Szárliget között az intenzív havazás váltóállítási gondokat okoz. Emiatt a Budapest-Kelenföld és Komárom közötti vonalszakaszon közlekedő vonatok 15-30, esetenként 45 perc késéssel közlekednek

Több vonat csak rövidebb útvonalon közlekedik. Almásfüzitő és Neszmély között nem közlekedhetnek a szerelvények, ezért az esztergomi vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Győrből a Déli pályaudvarra közlekedő, Komáromból 7:01-kor továbbinduló vonat Komárom és Tatabánya között nem közlekedett, ott is pótlóbuszokra szállhatnak fel az utasok.

A Déli pályaudvarról Győrbe 6:25-kor induló  vonat is csak Tatabánya állomásig közlekedett. Komárom-Tatabánya állomások között emiatt vonatpótló autóbusszal lehet utazni – közölte a Mávinform.

A felújítás kezdetekor elég nagy volt a káosz, duplájára nőtt a menetidő az 1-es vasútvonalon, erről az RTL Híradója így számolt be:

Nyitókép: Híradó

 

#Belföld#havazás##máv#győri vasútvonal#vonatközlekedés#győr#tatabánya#komárom

Címlapról ajánljuk