Belföld

Autista gyermekkel ordibált a szolnoki buszsofőr, a fiú pánikrohamot kapott

rtl.hurtl.hu

2023. december 8. 12:27

Egy becsomagolt szendvics miatt.

Egy 14 éves, autizmussal élő fiúval azért kezdett el kiabálni egy szolnoki busz sofőrje, mert a fiú becsomagolt szendvicset vitt fel a járműre, írja a Szoljon.

Mint írják, a jelen lévő édesanya jelezte, hogy a fia autista, a sofőr ennek ellenére tovább ordibált, ami miatt a gyermek pánikrohamot kapott.

„Hétfőn, a szokásos időben mentem a gyermekemért a Liget úti speciális iskolához. A Széchenyi lakótelepen élünk, így amikor megláttuk hogy jön a 24-es busz, rohantunk, hogy elérjük. Sankó kezében még ott volt az uzsonnája szalvétába csomagolva, ő már el is indult a busz vége felé” – mesélte a portálnak Lénárt Mónika, a 14 éves fiú édesanyja. 

Majd így folytatta:

Amíg az ingyenes utazásra jogosító kártyát kerestem, a buszsofőr elkezdett üvöltözni, hogy »Ne menjél fel kajával!«. A fiam ledermedt, ugyanis autizmusa miatt nem bírja az erős hangokat.

Az anya elmondása szerint, először nem is gondolták, hogy nekik szólnak, a fia továbbment, a sofőr még egyszer ráordított. 

„Szóltam neki hogy a fiam autista, ne kiabáljon, mert ettől megretten. Azzal védekezett meglehetősen durva hangnemben, hogy ő nem üvöltött, csak szólt. Persze már mindenki minket nézett a buszon. Ezután már én is felemeltem a hangom, hogy ne kiabáljon, mert a gyerek autista. A fiam addigra már olyan állapotba került, hogy hátra sem mert menni, azonnal leült a busz közepénél. Remegett, tördelte az ujjait, próbáltam nyugtatni, de nem sikerült. Mivel Tourett-szindrómája is van, ami egy pánikreakcióként jelentkező akaratlan mozgás, előfordul, hogy valamibe beleüt. Már nézegette is az ablakot, végül a saját homlokába ütött bele. Felajánlottam, hogy szálljunk le a következő megállónál, de félt, hogy egy másik sofőr is így bánik majd vele” – mesélte az édesanya.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#autizmus#buszsofőr#szolnok#ordít#pánikroham

Címlapról ajánljuk