Belföld

Az ítélethirdetéskor rohamot kapott a puszta kézzel megvakított Gabriella

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 10:33

Lakatos Gabriella epilepsziás rohamot kapott, mentőt kellett hívni hozzá. Bántalmazóját 20 év fegyházra ítélték.

A Nyíregyházi Törvényszéken ítéletet hirdettek Lakatos Gabriella ügyében, akit a volt párja olyan brutálisan bántalmazott, hogy a nő teljesen eleveszítette a látását. 

Az rtl.hu korábban beszámolt arról, hogy Gabriella október közepén először találkozott személyesen volt párjával a Nyíregyházi Törvényszéken. A Blikk tudósítása szerint a mai, csütörtöki tárgyaláson az áldozat is jelen volt, míg támadója a debreceni börtön parancsnoki épületéből videóhíváson keresztül kapcsolódott be. 

A férfit 20 év fegyházra ítélték.

A lap megjegyzi, hogy az ügyészség korábban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre tett indítványt, a hozzátartozók és az áldozat is erre számított, de végül nem ez történt. Az ítélet kihirdetése után Gabriella és a testvére is sírni kezdtek, a tárgyalótermet elhagyták, Gabriella ezután epilepsziás rohamot kapott. A roham közben földre esett, mentőt is hívni kellett hozzá.

Gabriella testvére korábban az RTL Híradónak azt mondta, hogy reményei szerint a vádlott is megtapasztalja, milyen az, amikor elveszik egy embertől a reményt, hogy teljes életét éljen.


Gabriella egy korábbi tárgyaláson elhangzott vallomásáról az RTL Híradója is tudósított.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép: RTL

#Belföld#Kemecse#megvakít#Gabriella#megvakított#ítélet#ítélethirdetés#fegyházbüntetés#nők elleni erőszak#erőszak#bántalmazás

Címlapról ajánljuk