Belföld

Megsemmisítették a CATL debreceni akkumulátorgyárának katasztrófavédelmi engedélyét

rtl.hurtl.hu

2023. november 29. 14:25

Ez még nem jelenti azt, hogy nem épül meg az akkumulátorgyár, de most időt nyertek a tiltakozók.

A Kúria megsemmisítette a kínai CATL debreceni akkumulátorgyárának katasztrófavédelmi engedélyét – vette észre Schiffer András ügyvéd Facebook-bejegyzését a Debreciner. Az engedélyt Horváth Nándor László debreceni civil, a Debreceniek az akkumulátorgyár ellen csoport tagja támadta meg.

A Kúria érvelése szerint a biztonsági jelentés kiegészítése kapcsán a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat, ezért döntöttek az engedély megsemmisítése mellett.

Schiffer András a Debrecinernek azt mondta, álláspontja szerint most le kell állítani az akkumulátorgyár építését. Az engedély újbóli megszerzéséhez újra le kell folytatni az eljáráshoz kapcsolódó közmeghallgatást is, azonban kérdés, hogy ezt az azóta hatályba lépett szabályok szerint kell megtartani (amely lehetővé teszi a személyes jelenlét nélküli közmeghallgatásokat), vagy még az eredeti eljárás idején hatályban lévő jogszabály alapján kell összehívni. 

Horváth Nándor László szerint ez még nem jelenti azt, hogy nem épül meg az akkumulátorgyár, de most időt nyertek a tiltakozók.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt/MTI

#Belföld#catl#akkumulátorgyár#építkezés#katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk