Belföld

Videó: megint látni lehetett a sarki fényt Magyarország felett

rtl.hurtl.hu

2023. november 26. 8:33

Szombat kora este újra rózsaszínbe borult az égbolt, idén immáron 13. alkalommal tűnt fel a sarki fény Magyarország felett.

November 25-én, nem sokkal napnyugta után újra rózsaszínbe borult az égbolt, megint feltűnt a sarki fény Magyarország felett – derül ki az Időkép weboldalán közzétett videóból.

Mint írja a meteorológiai portál, a nap már enélkül is igen izgalmasan alakult időjárási szempontból: este a középső tájakon ömlött a hó, korábban a nyugati országrész fehéredett ki a hózáporoktól, valamint a Mátrába is jutott a hóból. A Hold körül többen is halót figyeltek meg, illetve a Jupiter–Hold-együttállását is meg lehetett figyelni a kevésbé felhős tájakról.

A nap végére azonban újabb, nem is akármilyen meglepetés érkezett: a prédikálószéki kamerán újra feltűnt a sarki fény. Mutatjuk, hogy nézett ki:


Idén már 13. alkalommal tűnik fel a sarki fény Magyarországon. Az RTL Híradónak korábban nyilatkozó csillagász azt mondta, a november eleji volt az elmúlt 20 év legerőteljesebb sarkifény-jelensége hazánkban, amit egy nagyobb napkitörés okozott.


Nyitókép: Időkép / Prédikálószék webkamera

 

#Belföld#Tudomány-Tech#sarki fény#magyarország#Időkép#rózsaszín#égbolt#Videó

Címlapról ajánljuk