Belföld

„Megáll az ész” – Karácsony reagált a Hősök tere mögötti „mini-Dubaj” terveire

rtl.hurtl.hu

2023. november 24. 17:09

Karácsony Gergely ellenzi, hogy „a honfoglalás 1000 éves évfordulójának emléket állító emlékmű mögé ormótlan, az ég felé ágaskodó tájidegen tornyokat” építsenek. Egy emírségi üzletember afféle mini-Dubaj létrehozásáról tárgyalt a kormánnyal, melynek része egy 240 méteres felhőkarcoló felhúzása a Hősök tere mögé Rákosrendezőn.

„Megáll az ész” – így reagált Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán arra, hogy a hírek szerint egy 240 méteres felhőkarcolót építtetne a Hősök tere mögé egy dubaji üzletember.

Mint arról beszámoltunk, a Vsquare értesülései szerint a dubaji Mohamed Alabbar, a világrekorder Burdzs Kalifa torony mögött álló ingatlanfejlesztő afféle mini-Dubaj létrehozásáról tárgyalt magas rangú magyar kormánytisztviselőkkel. Az oknyomozó portál úgy tudja, 

a Rákosrendezőre tervezett projekt keretében iroda- és lakóépületek, luxuslakások épülnének, központi eleme pedig egy 220-240 méter magas felhőkarcoló. 

Jelenleg Budapest legmagasabb épülete a nemrég elkészült, a budai panorámát gyökeresen megváltoztató 143 méter magas Mol Campus torony, ami a város rengeteg pontjáról jól látszik. Ha felépül, a XIV. kerületi dubaji stílusú toronyház szinte biztosan jól látható lesz a Hősök tere mögött, a pesti oldal látképét átformálva. Az 1900 miliiárd forintos tervekről részletesebben itt olvashatnak.

„Jól nézzük meg a Hősök terét! Lehet nem sokáig marad ilyen” – fogalmazott Karácsony Gergely. A főpolgármester posztjában tudatta, hogy ellenzi a budapesti „mini-Dubaj” felépítését, és nem szeretne „a honfoglalás 1000 éves évfordulójának emléket állító emlékmű mögé ormótlan, az ég felé ágaskodó tájidegen tornyokat”.

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

 

#Belföld#rákosrendező#hősök tere#felhőkarcoló#karácsony gergely#dubaj#üzletember

Címlapról ajánljuk