Belföld

Illegális gumit vittek Orbán Viktor felcsúti háza elé, a zalai polgármester cigányozni kezdett az akció miatt

rtl.hurtl.hu

2023. november 19. 13:27

Zalából érkezett a gumi Felcsútra.

Orbán Viktor felcsúti háza elé vitte a zalai illegális gumiszemetet Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese, ezzel tiltakozva az ellen, hogy szerintük „Rogán államtitkárának testvére 28 ezer tonna tűzveszélyes és környezetszennyező gumiszemetet helyezett egy Zala megyében illegálisan”, írja a párt közleményében.

Tompos reggel a polgármesteri hivatal elé Lentiben, majd pedig a szemetet terjesztő cég bejelentett székhelyére helyezett el abroncsokat és elmondta, hogy „aggasztó a Fidesz hozzáállása a környezetvédelemhez, ezért most megmutatja nekik, hogy milyen is az, amikor az ember kertjében van az ő szemétük”.

Hozzátette: „Nem nyeljük tovább a Fidesz szemetét! Takarítsák el az illegális és környezetszennyező gumi-lerakatokat” Ezután több abroncsot pakolt a miniszterelnök háza elé. Később a Facebookon beszámolt arról is, hogy az egyik gumicipelős élő videó alatt kommentelt Lukács Tibor, a Zala megyei Páka polgármestere, aki Tompos szerint „Orbán-rajongó”. Lukács azt írta (szöveghűen idézzük):

Ki kuldte ide ezt a ciganyt

A párt politikusa erre így reagált: „Biztos, hogy erre a stílusra és szellemi színvonalra akarjátok bízni az otthonotokat?”


A Momentum az elmúlt időszakban nagyon sokat foglalkozott illegális gumik felderítésével, amiről mi is többször beszámoltunk. A Momentum sokat kritizálja a kormánypártot a környezetvédelem témájában, de az Európai Parlamentben nemrég együtt szavazták meg az uniós szennyezési határértékek fellazítását.


Nyitókép: Facebook / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

#Belföld#zala megye#polgármester#felcsút#momentum#orbán viktor#illegális#gumi#cigány

Címlapról ajánljuk