Belföld

Megint talált a Momentum egy illegális szemétlerakót, ezúttal egy zalai laktanyánál

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 11. 17:34

Ezúttal a zajdai laktanya állapotára hívta fel a figyelmet az ellenzéki párt.

A Momentum frakcióvezető-helyettese, Tompos Márton az utóbbi időszakban nagyon rápörgött arra, hogy illegális szemétlerakókat mutasson be Facebook-oldalán, elsősorban Zala megyében. Ezúttal a zajdai laktanyában talált ilyet.

Mostani videójából kiderül, hogy nem csak gumikat, hanem mindenféle más hulladékot is tárolnak a zajdai laktanya területén. “Most azt gondold át, hogy ha te otthon bármit csinálsz, bármilyen szabályt megszegsz, akkor milyen büntetést kapsz. Ehhez képest valaki lehajít ide több tonnányi szemetet. Oszt szevasz” – mondta a videóban.

A politikus pénteken lakossági fórumot tart Lentiben az üggyel kapcsolatban. Reméli, hogy minél többen eljönnek és elmondják a véleményüket. Korábban az RTL Híradó arról számolt be, hogy a kormányhivatal azt közölte a politikussal, hogy nincs pénzük a dunántúli illegális lerakatok teljes felszámolására.

A Momentum politikusa szerint felháborító, hogy négy dunántúli településen ezerszámra tárolnak külföldről engedély nélkül hozott gumiabroncsokat. Mindezt olyan cégek, amelyeket a felszámolásuk idején külföldieknek adtak el a korábbi tulajdonosok.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#momentum#Tompos Márton#illegális szemétlerakó#zala megye#laktanya#lenti

Címlapról ajánljuk