Belföld

Már az osztrák közmédia is foglalkozik az államtitkár testvérének illegális devecseri gumilerakójával, a magyar viszont nem hajlandó lehozni a kínos részleteket

rtl.hurtl.hu

2023. július 27. 16:10

Az illegális szemétlerakóból kerültek elő a Benkő Ádámmal a börtönből írt levelek, de az állami hírügynökség szerint jogsértő lett volna erről beszámolni.

„Az osztrákoknak nem tetszik, hogy az ő szemetüket Magyarországra hordják, hogy aztán illegális lerakatokon rohadjon el. Ezzel ellentétben itthon a mindannyiunk adóforintjaiból fenntartott közmédia hallgat az ügyről” – írta a Facebookon Tompos Márton, a Momentum szóvivője az illegálisan működő devecseri gumilerakatról, amely a Momentum szerint egyébként a miniszterelnök kabinetiroda egyik államtitkárának testvére érdekeltségébe tartozik.

Korábban az állami hírügynökség, az MTI megtagadta a párt egy közleményének leadását az ügyben, mert szerinte az személyiségi jogokat sértett. Az ominózus közlemény arról szólt, hogy Tomposék a szemétlerakónál olyan leveleket találtak, amelyet az államtitkár testvérének írt üzlettársa a börtönből.

„A börtönből írt neki egy barátja és üzlettársa, instrukciókat küldve arra, hogy milyen cégeket nevezzen át; kit keressen, ha sokat akar szakítani; és kiben lehet megbízni az eddigi partnereik közül” – szólt a le nem hozott közlemény. Tompos kiemelte, hogy a magyarral ellentétben az osztrák köztévé öt perces riportban foglalkozott az üggyel.

Korábban azt írtuk: a magyarországi székhelyű és a volt Zajdai laktanya területén fiókteleppel rendelkező kft. nem veszélyes hulladék előkezelésére és hasznosítására 2018-ban kiadott engedélyét a Zala Vármegyei Kormányhivatal 2023. április 5-én azonnali hatállyal visszavonta.

A Tompos által megtalált illegális gumilerakat nem az egyetlen volt, amire nemrég leltek rá. Erről az RTL Híradó is forgatott riportot, amit alább lehet megtekinteni:


Nyitókép: Facebook

#Belföld#illegális#államtitkár#gumi#devecser#szeméttelep#közmédia#momentum

Címlapról ajánljuk