Belföld

„Ha ez itt begyullad, azt soha a büdös életben nem oltja el senki” – óriási halmokban állnak a használt autógumik a volt laktanyában

rtl.hurtl.hu

2023. július 6. 20:21

A Momentum szerint az egyik államtitkár testvéréhez kötődik a lerakat.

„Ha ez itt begyullad, azt soha a büdös életben nem oltja el senki” – mondja Tompos Márton momentumos képviselő a Facebookra feltöltött videójában, amely egy Zala megyei laktanyát mutat, ahol halomban állnak a használt autógumik.

A párt feltárta, hogy a telepet kezelő cég Benkő Ádámhoz kötődik, aki a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkárának, Benkő Tamás Jánosnak a testvére. A Telex a helyi kormányhivatallal is felvette a kapcsolatot, akik azt írták:

A magyarországi székhelyű és a volt Zajdai laktanya területén fiókteleppel rendelkező Kft. nem veszélyes hulladék előkezelésére és hasznosítására 2018-ban kiadott engedélyét a Zala Vármegyei Kormányhivatal 2023. április 5-én azonnali hatállyal visszavonta.

Információik szerint a cég az engedélyezettnél nagyobb mennyiségben gyűjtött össze hulladékot, elmulasztotta a hasznosítási kötelezettségét és nem volt érvényes telepengedélye sem, ezért június 30-i határidővel kötelezték a céget, hogy a többezer tonnnányi gumit adják át engedéllyel rendelkező hulladékkezelőnek.

„A hulladék eltávolításának megtörténtét a kormányhivatal helyszíni ellenőrzés keretében vizsgálja. Ha vállalkozó a kötelezést nem megfelelően teljesíti, a kormányhivatal végrehajtási eljárást indít a cég terhére, továbbá büntetőjogi feljelentést is tehet” – írták.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#autógumi#hulladék#momentum#Tompos Márton#környezetvédelem#kormányhivatal#miniszterelnöki kabinetiroda

Címlapról ajánljuk