Belföld

Kocsis Máté: három év börtönt kap, aki külföldről fogad el pénzt a kampányához

rtl.hurtl.hu

2023. november 18. 12:42

Kocsi Máté a Fidesz tisztújító kongresszusán árult el részleteket a szuverenitásvédelmi törvényről.  

Három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja majd a Büntető törvénykönyv, ha valaki külföldről fogad el pénzt a kampányához – jelentette be szombaton Kocsis Máté, a Fidesz tisztújító kongresszusán elmondott beszédében. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője közölte, hogy alaptörvényi garanciát kap Magyarország szuverenitásának védelme, a választáson induló valamennyi szervezetre ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd – derült ki az MTI tudosításából.

A szuverenitásvédelmi törvénycsomagról szóló javaslatot kedden nyújtják be a Parlamentnek, de sokat eddig nem lehetett tudni arról. Csak annyit árultak el, hogy a külföldről támogatott civil és politikai szervezeteket és újságírókat is célba veszik, és bűncselekmény lesz, ha egy választáson induló szervezet külföldről kap támogatást. 

A TASZ az RTL Híradónak azt mondta, a törvénnyel a Fidesz a kormányétól eltérő állásponton lévő szervezeteket próbálja elrettentetni:


Orbán Viktor a már világhírűvé vált törvénytervezet benyújtásának kapcsán zárt körben mondott beszédet a Századvég „szuverenitásvédelmi konferenciáján”. Hogy miről beszélt, azt ide kattintva tudhatja meg.

Nyitókép: Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#szuverenitásvédelmi törvény#kocsis máté#fidesz

Címlapról ajánljuk