Belföld

Százmilliós jégpályát kapnak a felcsútiak, nem akárhová telepítik

rtl.hurtl.hu

2023. november 14. 9:25

A kisvasút, a Pancho Aréna, a kilátó, a csónakázótó és megannyi látványosság mellé téli attrakció érkezik, éppen a Mészáros Lőrincék által üzemeltetett és Mészáros Lőrincék által közpénzből kivitelezett étterem mellé. A jégpálya már tavaly is csúszós terepnek bizonyult. Akkor ugyanis kifelejthették a közbeszerzésből a jégpályát. Ez most idén úgy tűnik, másképpen lesz. 

Tovább épül-szépül Felcsút: a kisvasút, a Pancho Aréna, a kilátó, a csónakázótó, a híd, a sporthotel mellé 

mobil jégpálya érkezik a faluba. 

Ilyen látványosság már tavaly is megörvendeztette a miniszterelnök falujának lakóit, igaz, akkor nem minden bonyodalom nélkül. 

Tavaly ugyanis a felcsúti víztározónál uniós és állami támogatásból létrehozott, Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége által kivitelezett turisztikai komplexumban felállítottak egy jégpályát úgy, hogy az az eredeti közbeszerzési dokumentumokban nem szerepelt. Végül az Átlátszó oknyomozó portál derítette ki, hogy Mészáros Lőrincék családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. bérelte a jégpályát a falu számára ajándékként azzal a feltétellel, hogy azt a falu fogja üzemeltetni. Erről az RTL Híradó is beszámolt:


Felcsút el is fogadta az ajánlatot, nem sokkal később mégis kiírtak egy közbeszerzést a jégpálya megépítésére. Egyetlen ajánlat érkezett, az osztrák AST Eis-u. Solartechnik GmbH-é, azonban mivel egy űrlapot nem jól töltöttek ki, érvénytelenítették az eljárást. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő akkor azt mondta: az első közbeszerzésből egyszerűen kifelejthették a jégpályát, a másodiknál pedig szerinte annak volt a legnagyobb valószínűsége, hogy Mészáros Lőrincék cége elfelejtett jelentkezni a tenderre, ezért érvényteleníthették az eljárást.

Eltelt egy év. Újra közeleg a tél, a felcsútiak életéből pedig a jelek szerint csak egy jégpálya hiányzik, így szeptember végén ki is írtak egy közbeszerzést egy mobil jégpályára. Az ajánlattételi időszak nem egészen egy hónap volt, az eljárásnak már eredménye is van: ismét jelentkezett a tavaly érvénytelen ajánlatot benyújtó osztrák cég, ezúttal pedig érvényesen, 

nettó 91,6 millió (bruttó 116,3 millió) forintért ők szállítják le a pályát.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumok szerint a jégpálya pontosan akkora lesz, mint tavaly: 17 x 30 méteres. A cég ehhez egyebek mellett 30 darab palánkot és a jégpálya fenntartásához szükséges eszközöket is leszállítja. A cég gondoskodik 105 pár korcsolyáról, a korcsolyaélező gépről és 50 korcsolyabiztos gumiszőnyegről is.

Érdekesség, hogy a kiviteli dokumentáción 2022. nyári dátum szerepel, tehát jó eséllyel ezen tervek alapján készült a tavalyi pálya is, hiszen a helyszín és a paraméterek is megegyeznek. 

Jó hír: jégpályát kapnak a felcsútiak

Aki kifárad a csúszkálásban, betérhet a Tó Étterembe, amelybe még a betéttartó kukát is közpénzből vették, és amelyet a Mészáros-birodalom gasztronómiai leágazása havi másfél millió forintért üzemeltethet.

Felcsútot és környékét korábban Házon kívül stábja járta körbe, még a polgármester is megosztotta gondolatait:


Nyitókép: RTL

#Belföld#felcsút#jégpálya#mészáros lőrinc#orbán viktor#ma

Címlapról ajánljuk