Belföld

Megfenyegették az RTL-nek nyilatkozó tanárokat, világhírű lett L. Simon kirúgása, elszabadultak az indulatok a Sztárbox után

rtl.hurtl.hu

2023. november 11. 18:23

Úgy tűnt, mégis megnézhetik a World Press Photo kiállítást 18 éven aluliak, végül L. Simon László múzeumigazgató bukott bele az ügybe. A hír körbejárta a világot. Botrány volt a közoktatásban is: mint a Híradó kiderítette, az egész országban üzemszerűen hamisíthatják a KRÉTA rendszert. Orbán Viktort Putyin hátsó feléről kérdezték a parlamentben, a kérdező figyelmeztetést kapott. A Házasodna a gazdában hazaküldték az egyik arajelöltet, a Survivor egyik játékosa pedig feladta a küzdelmet. Rengetegen követik a Sztárbox meccseit: legutóbb Brasch Bence ütötte ki KKevint, majd durván be is szólt a rappernek. Schobert Norbi jr. pedig alaposan meglepte Istenes Bencét a ringben. A hét legizgalmasabb videóiból válogattunk. 

Kirúgták L. Simon Lászlót

Belebukott a World Press Photo kiállításba a Nemzeti Múzeum főigazgatója.  L. Simon Lászlót azonnali hatállyal menesztette Csák János kultúráért felelős miniszter, miután nem tartatta be a gyermekvédelminek nevezett törvényt. A World Press Photo kiállítást a miniszter utasítása alapján 18 éven aluliak nem nézhették volna meg egy melegeket ábrázoló képsorozat miatt. A múzeum korábban arra hivatkozott, hogy nem rendészeti szerv, az alkalmazottak nem igazoltathatnak, tehát nem is tudják jogszerűen végrehajtani a miniszter felszólítását. L. Simon László közölte: menesztését tudomásul veszi, de nem tudja elfogadni.


A kirúgott főigazgató világhírre tett szert: hét éven belül már másodszor buktatták ki valamilyen pozícióból, amiről a legnagyobb nemzetközi lapok is beszámoltak.

Hamisítás a KRETA-ban, megfenyegetett tanárok

A Híradó hétfőn számolt be róla: akkora a tanárhiány egy szigetszentmiklósi iskolában, hogy a naplót is hamisíthatják. Erről egy ott dolgozó tanár beszélt Híradónak. Szerinte akkora a baj, hogy van, hogy a tornatanár tartja a fizikaórát, ezt azonban szakszerű helyettesítésként kell beírni az elektronikus naplóba. Egy szülő pedig arra panaszkodott, hogy az elmaradó órák miatt a gyerekeknek alig vannak jegyeik.


Később kiderült, hogy az eset korántsem egyedi: az egész országban üzemszerűen hamisíthatják a KRÉTA rendszert az égető tanárhiány miatt. A Híradónak más iskolákban tanító tanárok is arról beszéltek, hogy náluk is gyakori a hasonló hamisítás.


A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, nem lesz központi kormányzati vizsgálat a feltételezett csalások ügyében. A Híradónak korábban nyilatkozó szigetszentmikósi pedagógus pedig arról számolt be, hogy az iskolájukról készült riportunk után az igazgató tantestületi értekezletet hívott össze, és megpróbált nyomást gyakorolni rájuk. Megfenyegette a tanárokat, és azt hazudta, hogy az RTL kiadta a tankerületnek az anonim nyilatkozó nevét. A Híradó szerkesztősége soha nem adja ki a forrásai nevét, ezért megkerestük az iskola igazgatóját, hogy megtudjuk, miért állította ennek az ellenkezőjét. Választ nem kaptunk tőle.

Orbán Viktort Putyin hátsó feléről kérdezték

„Ha már elment Kínába, hogy fényesre törölgesse Putyin hátsó felét, feltett-e neki kényes kérdéseket is” – erről kérdezte Bedő Dávid a miniszterelnököt. Orbán Viktor csak annyit mondott, a kormány a béke pártján van, de a Momentum képviselője nem volt elégedett a válasszal. Az ülést levezető elnök viszont figyelmeztette Bedőt, hogy a parlamenthez illő szavakat használjon.

Kilőtt a szegénységben élő gyermekek száma

Egyetlen év alatt majdnem duplájára, 17 százalékra nőtt a szegénységben élő gyerekek aránya Magyarországon – a KSH adatai szerint. A legalacsonyabb jövedelműeket hatványozottan sújtja a hazai infláció, ami a legmagasabb az Európai Unióban. Főleg a 3 vagy több gyereket nevelők anyagi helyzete romlott a családok közül.


A KSH friss kutatása szerint 1 millió 232 ezren éltek a szegénységi küszöb alatt tavaly, 76 ezerrel többen, mint tavalyelőtt. Egy részük titokban tartja helyzetét, mert szégyelli, hogy tengődik.

Gyomorforgató

Viszket a bőrük a csapból folyó büdös víztől Berettyóújfaluban, sem főzni, sem inni nem tudnak belőle. Büdös, sárgás-barnás lé folyik a csapokból több Hajdú-Bihar megyei településen. Van, ahol már évek óta ásványvizet használnak szinte mindenre: fogmosásra, főzésre, mosásra. Szakértők szerint ahhoz, hogy olyan vízszolgáltatás legyen, amivel elégedettek a fogyasztók, több ezermilliárd forintra lenne szükség. De a víz ára 2013 óta nem változott, hatósági áras, a vízszolgáltatóknak pedig nincs elég bevételük. Nem elég a pénz a karbantartásra, felújításra, ezért egyre több a probléma. A magyarországi csatornahálózat gondjairól a Házon kívül forgatott.

Fiatalokkal teli kocsi tragikus balesete

Egy 21 éves fiatalember életét vesztette, több társa pedig súlyosan megsérült egy autóbalesetben a múlt hét végén Dögénél. A fiatal, ötfős társaság Kisvárda felé haladt, amikor egy kamiont megelőzve megcsúsztak az úton, és árokba csapódva egy fának hajtottak. Az autóban két focista is ült, egyikük vezetett. Mindenkit a tűzoltók vágták ki a roncsból. Az áldozat a kórházban halt meg.


Hétfőn még életveszélyes állapotban volt az autóbalesetben megsérült focista és egyik utasa. Dögén egy emberként szorítanak a sérültekért. A tragédiában elhunyt 27 éves, vámosként dolgozó fiatalembert mindenki gyászolja. Az önkormányzat rendkívüli segélyt ajánlott fel az érintett családoknak.

Felkavaró videón a Deák téri késelés

Bemutatták a Deák téri halálos késelés megrázó pillanatait a keddi bírósági tárgyaláson. Egy fiatalokból álló társaság verekedett össze egy másik bulizó csapattal 2020 májusában. A vád szerint az épp aznap 18 éves fiú két másikat is hátba és mellkason szúrt. A 16 és a 20 éves fiatalok a helyszínen meghaltak.

Reviczky Gábor vallomása

Reviczky Gábor Kossuth-díjas színész rákbetegsége az utóbbi pár hónapban súlyosbodott, de őt ez sem tartotta vissza attól, hogy dolgozzon, mert úgy érzi, a munkában töltött idő terápiás jellegű is, a forgatások elterelik a gondolatait. A Fókusznak azt is elárulta, milyen üzeneteket kap az emberektől, és színésztársai – Udvaros Dorottya és Schmied Zoltán – is elmondták, hogyan tekintenek rá betegsége óta.

Reviczkyt a betegség ténye azért is döbbentette meg, mert elmondása szerint élete során szinte alig volt orvosnál, kórházat is csak filmforgatások alkalmával látott belülről. Furcsának tartja, hogy éppen a gyógymód, a kemoterápia az, amitől most rosszul érzi magát.

Weöres Sándor pajzán versei

Weöres Sándor a magyar irodalomtörténet legendás alakja, akinek egészen sajátos viszonya volt a nőkkel és az alkohollal. Az utóbbival sohasem számolt le, de felesége, Károlyi Amy valószínűleg megmentette a korai haláltól. Weöres Sándor lelke sohasem nőtt igazán fel, naiv őszintesége egész életét végigkísérte. Pajzán versei viszont csak a halála után jelenhettek meg.

Házasodna a gazda

A hét eseménye volt a társkereső műsorban, hogy Gergő gazda dühében hazaküldte egyik arajelöltjét. Fanni meg volt győződve róla, hogy a végén ő lesz a befutó, viselkedése azonban egy kicsit sem volt szimpatikus Gergőnek, aki szerint ez nem magabiztosság, sokkal inkább arrogancia. Ráadásul Fanni titokban dohányzott, és egy másik férfival videochatelt, ezért a gazda megkérte őt, hogy pakoljon össze és menjen haza.


József gazdáról szinte minden adásban kiderül valami újdonság. Ezúttal éppen az, hogy fontos számára a hálaima, de a szex is. Mindezt Krisztinek fejtegette, aki elkísérte a gazdát árulni a piacra. A szituáció akkor vált kínossá az utazás alatt, amikor József Kriszti szexuális életét kezdte firtatni, aki ezt korainak érezte, és a helyzetet sem tartotta megfelelőnek.

The Voice

Múlt szombaton már az elődöntöbe jutás volt a tét a The Voice-ban. Az este bővelkedett a hidegrázós produkciókban. A coachok nem győzték dicsérni Kovács Harmatot, aki a műsorban énekelte el első saját dalát, amit Manuel írt neki. Curtis szerint a coach és a versenyzője nagyon egymásra találtak, és mint mondta, emeli a kalapját a Régi mesék előtt, amit már senki nem tud elvenni Harmattól.


Egy másik Kovács, Alíz is mindenkit levett a lábáról Katona Klári Hello című dalával. Manuel bevallotta: korábban nem vette észre Alíz tehetségét, de most egészen a hatása alá került a produkciónak. Curtisnek viszont az első perctől fogva nyilvánvaló volt a lány tehetsége. Miklósa Erika szerint nagyon ritka az az előadó, aki nem szégyelli az érzéseit, és a mindennapokból ilyen jól tud meríteni.

Hátba szúrták a Survivor egyik játékosát

A Törzsi Tanácson nem várt fordulat következett be, amikor kiderült, hogy a Holtak Szigetéről visszatérő Martin Anett is szavazhat. Ami viszont ezután történt, még sokkolóbb volt néhány játékos számára. A kieső döbbenten szembesült vele, hogy egy kivételével mindenki rá szavazott, még a legközelebbi szövetségesei is.


Újabb nem várt fordulat következett be a Sama-Sama kettéosztása és Simon Attila visszatérése után. A Survivor egyik versenyzőjét annyira feldúlták a törzs dinamikájában történt változások, hogy úgy döntött, feladja a játékot.


Albert Erika Zera a könnyeivel küszködött, miután feladta a játékot: meglepődve szembesült vele, hogy mennyit fogyott, de nemcsak a mérlegre csapott le azonnal, hanem a telefonjára is. Családtagjai a játék alatt minden egyes nap írtak neki, amitől Zera nagyon elérzékenyült. De mi vezetett ahhoz, hogy feladja, és mit gondol utólag Simon Attiláról?

Sztárbox

Rengetegen követték a múlt vasárnapi Sztárbox meccseit. Bár sokan Sáfrány Emese győzelmében bíztak, végül Dobos Evelin került ki győztesen a ringből. Egyhangú pontozással nyert ellenfelével szemben. Edzőjével, Dobrádi Zsolttal a Reggeliben árultak el kulisszatitkokat a felkészülésről. Bár sokan elsőre esélytelennek gondolhatták a színésznőt, óriási meglepetést okozott a ringben.


A férfi nehézsúly kategóriában Brasch Bence és KKevin csapott össze. A színész és a rapper között már a meccs előtt is ment az adok-kapok, végül Brasch Bence kiütéssel győzte le ellenfelét. A meccs után Bence keményen beszólt, bár később a Reggeliben elmagyarázta, hogy nem személyesen Kevinnek szánta a kemény szavakat:


Brasch Bence egyébként nem csak a Sztárboxban, a Valami Amerikában is bunyóba keveredett.


A Sztárbox legjobban várt meccse Istenes Bence és Schobert Norbi jr. öszecsapása volt. Istenes Bence már hetekkel a meccs előtt hangoztatta, hogy Schobert Norbi Jr. az egyik legkeményebb ellenfél lesz a Sztárboxban, de a mindössze 18 éves srác még így is tudott meglepetést okozni neki a ringben. Istenest két dolog lepte meg igazán: az egyik, hogy milyen erős Norbi jobb keze, a másik, hogy mennyire jól állja az ütéseket. Azt mondta, a bokszra születni kell, és Norbinak minden esélye megvan rá, hogy bajnok legyen ebben a sportban.


Megyeri Csilla is először szólalt meg élő adásban azóta, hogy pontozással kikapott Berki Mazsitól a Sztárbox első negyeddöntőjében. A Reggeliben az influenszer úgy reagált: tisztában volt ellenfele jó kondijával és sportolói múltjával. Hozzátette, Mazsi szerinte jobban használta az eszét, technikailag felkészültebb volt, míg őt elvitte a hév, és inkább ösztönből harcolt. A felszakadt ajkáról, a kritikus hangokról és Dobos Evelin győzelméről is beszélt a Reggeliben.

 

 

#Belföld#l. simon lászló#istenes bence#nemzeti múzeum#kirúgás#berettyóújfalu#Sztárbox#kréta#botrány#schobert norbi jr.#brasch bence#dobos evelin#KKevin#orbán viktor#putyin#Házasodna a gazda#ma

Címlapról ajánljuk