Belföld

A magyar celeb 15 milliót keresett az OnlyFans-en, de adózni már elfelejtett

rtl.hurtl.hu

2023. november 9. 10:29

A NAV azonban észrevette az adóbevallásában fel nem tüntetett bevételt. 

Egy meg nem nevezett magyar celeb 15 millió forintot keresett az erotikus tartalmairól híresség vált OnlyFans fizetős oldalon, de bevételét nem adózta le – derült ki a NAV közleményéből. Az érintett celebnél jogkövetési vizsgálatot végeztek, ami után önellenőrzést nyújtott be, és mintegy hárommillió forint fizetendő adója keletkezett.

A NAV a közleményében jelezte, hogy „szünet nélkül monitorozza az internetes tartalmakat, online piactereket, közösségi oldalakat is, jogsértés gyanúja esetén pedig ellenőrzést kezdeményez”. 

Az említett tartalomgyártó, aki korábban adószámot váltott ki tevékenységéhez, azonban a bevételét nem tüntette fel bevallásaiban, a NAV közlése szerint azután bukott le, hogy megkereste a számláját vezető bankját és a kivonatokon feketén-fehéren látszott a külföldi jövedelem.

Bekeményítenek

A NAV már tavasszal közölte, hogy bekeményítenek, ha nem adóznak az erotikus tartalmakat árusító modellek. Az rtl.hu márciusban hosszabb cikkben foglalkozott azzal, milyen lépéseket kell tenni azoknak, akik az OnlyFans-en szeretnének pénzt keresni, mert aki nem adózik, azt megtalálhatja a NAV, ami komoly bírságot vonhat maga után.

Idén Molnár Anikó tette az egész országban ismertté az OnlyFans-et, miután regisztrált az erotikus tartalmakról ismert oldalra. Akkor a Fókusznak elmondta, hogy „eddig is le*urváztak a semmiért, akkor most legalább legyen belőle hasznom”.


Molnár Anikó az rtl.hu-nak elmondta:

Nagyon jól hangzik, hogy az ezer feliratkozó után 15 ezer dollárt, vagyis milliókat kerestem az OnlyFans-en, de azt már kevesen tudják, hogy ennek az összegnek nagyjából a fele jut el hozzám, mert személyi jövedelemadót, járulékokat fizetek és akkor az egyéb költségekről még nem is beszéltünk.

Nyitókép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

 

#Belföld#OnlyFans#nav#bevétel#adózás#celeb

Címlapról ajánljuk