Belföld

Kiderült, milyen témákat érint az új nemzeti konzultáció

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 16:57

A kormány új nemzeti konzultációjának három gazdasági témájú kérdése rezsicsökkentés, a kamatstop és az extraprofitadó eltörlésére vonatkozik majd.

A rezsicsökkentés, a kamatstop és az extraprofitadó eltörlésére vonatkozik majd az új nemzeti konzultáció három gazdasági témájú kérdése – jelentette be Szentkirályi Alexandra a kormány Facebook-oldalára kedden feltöltött videójában.

A kormányszóvivő a videóban elmondta: Brüsszel azt akarja elérni, hogy „eltöröljük a rezsicsökkentést, a kamatstopot és az extraprofitadót”, amit a hazai nagyvállalatokra vetettek ki. Szentkirályi Alexandra hozzátette: hamarosan jön a nemzeti konzultáció, amin mindenki elmondhatja véleményét a brüsszeli vezetés politikájáról nemcsak a háborúval, a megrációval kapcsolatban, hanem gazdasági kérdésekben is.


Nemrégiben lapunk is beszámolt róla, hogy újabb nemzeti konzultációt indít a kormány. „Nem babra megy a játék, meg kell erősíteni a kormányt, így kell egy újabb nemzeti konzultáció” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken a Kossuth Rádióban, azt is megjegyezve, hogy nagyjából 10-11 aktuális kérdés van az asztalon.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

 

#Belföld#nemzeti konzultáció#Szentkirályi Alexandra#rezsicsökkentés#extraprofitadó#kamatstop

Címlapról ajánljuk