Belföld

A vizeléses ügy után most gyerekmedencékben gyűjtik a vizet a beázó Mol-felhőkarcolóban

rtl.hurtl.hu

2023. október 28. 13:55

Állítólag ez az ország egyik legkorszerűbb irodaháza. 

Tavaly decemberben adták a 143 méter magas MOL-székházat. A Kopaszi-gátnál épült toronyházról az átadón azt mondták: az ország egyik legkorszerűbb irodaháza. Az építkezést évekig viták övezték, sokak szerint a torony belerondít a főváros dunai látképébe. Lázár János még kancelláriaminiszterként bírálta a projektet, az épület átadása után is „tájsebnek” tartotta azt:


Néhány héttel később kiderült: olyan átlátszóra építették a Mol hipermodern, üvegfalú székházát, hogy hetekig az utcáról is látszott, ahogy a férfi alkalmazottak vizelnek. Majd az is, hogy ezt egy filléres buherával akarták megoldani.

A Telex olvasói fotója alapján van még gond: a felhőkarcolóban megjelentek a felfújható úszómedencék, amikben eső idején gyűjtik az épületbe beszivárgó vizet. Megkeresésükre közölték: a pénteki esőzés a MOL Campus esetében is okozott problémát. Azonban a hasonló, elemes homlokzattal és bonyolult geometriájú üvegfelülettel készült épületek esetén a kezdeti időszakban előfordulhatnak hasonló esetek. A MOL a kivitelezővel közösen már dolgozik a probléma elhárításán, a jelenlegi, épületen belül használt megoldás csupán átmeneti jellegű.

Nyitókép: Jászai Csaba / MTVA / MTI

#Belföld#beázás#mol-torony#medence#mol#torony#felhőkarcoló

Címlapról ajánljuk