Belföld

Lebuktatták Kubatov Gábort: félrevezető képpel riogatott

rtl.hurtl.hu

2023. október 26. 13:45

Tarlós István idején készült képpel akarta bizonygatni, milyen rossz a hajléktalanhelyzet Budapesten.

„Soha nem látott mélypontra lökték Karácsonyék Budapest köztisztasági helyzetét. Ön mit szól hozzá, hogy a baloldal hajléktalanokkal árasztotta el Budapestet? – posztolta csütörtökön Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Király Nóra párttársa pedig ezt kommentelte:

Nem szívesen mászkálok a belvárosban

Kubatov a poszthoz ezt a képet mellékelte:


A Vastagbőr vette észre, hogy valami nem stimmel a képpel. Mint írják: a háttérben a McDonald’s reklámja látható, konkrétan egy Bacon Clubhouse névre hallgató szendvicsük hirdetése. Ez a szendvics Magyarországon először 2015-ben volt kapható, után egy ideig 2016-ban és egy rövid ideig 2018-ban is, azóta viszont nem.

Kubatov Gábor egy legjobb esetben is öt évvel ezelőtt készült fotóval illusztrálta az ellenzéki városvezetés rombolását, a kép elkészültekor az a Tarlós István volt Budapest főpolgármestere, akit épp Kubatov pártja, a Fidesz támogatott

– írják.


Nem ez az első eset, hogy szegénységben élő embereket használ politikai célokra kormányközeli szereplő. A Metropol koldusokkal riogatott címlapján úgy, hogy elfelejthették: fideszes önkormányzat kezelésében van a terület.

Augusztus közepén ugyancsak a Metropol az olvasóihoz fordult, hogy küldjenek nekik olyan képeket, amelyek gazzal benőtt, budapesti területeket ábrázolnak. A díjazott három fotóból egyik sem olyan terület, ami a főváros tulajdonában van.

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#kubatov gábor#hajléktalan#budapest#fidesz

Címlapról ajánljuk