Belföld

A Metropol koldusokkal riogat címlapján, elfelejthették, hogy fideszes önkormányzat kezelésében van a terület

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 12:20

A gaz-gate után a Metropol ugyanabba a folyóba léphetett.

Babával és kutyával koldulnak a kéregetők a patinás belvárosi téren – hozta címlapon a kormányközeli Metropol. Kovács Alex Gábor, az V. kerület ellenzéki frakciójának vezetője Facebook-oldalán reagált a „hírre”, párhuzamot vonva az elhíresült gaz-üggyel.

Mint ismert, augusztus közepén a Metropol az olvasóihoz fordult, hogy küldjenek nekik olyan képeket, amelyek gazzal benőtt, budapesti területeket ábrázolnak. A fotópályázat nyertese 150 ezer, a második 75 ezer, a harmadik helyezett pedig 50 ezer forintos Auchan-utalványt kapott. Ezek a helyszínek kerültek a dobogóra:

  • Az új atlétikai stadion látképe a budai oldalról
  • Egy fotó a Kökinél a járda melletti gyomsávról
  • Egy fotó a Róbert Károly körúti aluljárónál

Bardóczi Sándor főtájépítész szerint azonban a három fotóból egyik sem olyan terület, ami a főváros tulajdonában van.

Kovács Alex Gábor arra jutott, hogy ezúttal is elkövethette ezt a hibát a kormányközeli lap. Mint írja, a  Metropolnál 

elfelejtették, hogy a Vörösmarty teret tavaly államosították és az V. kerületi önkormányzat ingyen és bérmentve megkapta a vagyonkezelői jogokat a következő 99 évre... Vagyis: bármi is történik a téren, azért a fideszes kerületvezetést terheli a felelősség.

Hozzátette: a cikkhez mellékelt fotók a Váci utcában készültek, ami szintén V. kerület tulajdona. „Vagyis: e ponton is sikerült a fideszes propagandának páros lábbal beleállnia a fideszes kerületvezetésbe. Mert bizony a Váci utcában is ugyanilyen közállapotok uralkodnak.”

#Belföld#metropol#KESMA#koldus#gaz#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk