Belföld

„Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra” – megölték Bagdy Emőke fiát

rtl.hurtl.hu

2023. október 25. 6:33

Óriási csapás érte a pszichológust: az Egyesült Államokban halálra késelték a fiát. Császár Zsolt 53 éves volt.

Bagdy Emőke sztárpszichológus a Blikknek megerősítette: az ő fia volt, akit október 21-én halálra késeltek az Egyesült Államokban, az arizonai Phoenixben.

Császár Zsolt teológus 53 éves volt.

„Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra” – fogalmazott a lapnak Bagdy Emőke.  

A 18 éves elkövető, akinek amerikai szokás szerint a személyes adatait is nyilvánosságra hozták, azt vallotta, hogy összeveszett a nővére lakásán vendégeskedő magyar férfival, és önvédelemből döfte bele többször is a kést. 

Bagdy Emőke a lapnak azt mondta, semmi sem igaz abból, amit az amerikai sajtóban lehet olvasni, látni. Az áldozat családja megismerhette a nyomozati iratokat, s azokból kiderült: Bagdy teológus fiát egy rendezvényen csalták tőrbe. 

Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt

– fogalmazott a pszichológus. Elvitték a fia autóját, mobiltelefonját a támadók, akiket az áldozat nem is ismert. „Még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 centiméteres jóságos kis ember.”

„Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra” – megölték Bagdy Emőke fiát
A feltételezett elköető – Fotó: Phoenix Police Dept. / Fox10

 

Császár Zsolt gyilkosáról a gyászoló anya azt mondta, hogy egész eddigi életét állami gondozásban és fiatalkorúak börtönében töltötte, két hete volt szabadlábon egy reintegrációs program keretében. Bagdy Emőke szerint hamis vallomást tett, hogy védje társait, akik között nagykorú is volt. Azt, hogy hirtelen felindulásból ölt volna, nem fogadták el a hatóságok, hiszen minősített emberöléssel, secondary murderrel gyanúsítják – tette hozzá a pszichológus, aki szerint az amerikai sajtót az elkövetői kör dezinformálja. Hozzátette:

Kérem a jóérzésű embereket, ne zaklassák a családomat és engem a jövőben médiahírekkel és fölösleges levelekkel! 

 

Hozzászólna?

Nyitókép: Cseke Csilla / MTI

 

#Belföld#késelés#emberölés#bagdy emőke#gyász#megölték#egyesült államok

Címlapról ajánljuk