Belföld

Republikon: Gyengült a Fidesz, több a bizonytalan, mint a kormánypárti

rtl.hurtl.hu

2023. október 9. 7:35

Szeptemberben csak a bizonytalanok száma nőtt igazán. A legnagyobb nyertes a Kétfarkú Kutya Párt.

 A teljes népesség körében egy százalékpontot veszített, 29 százalékon áll a Fidesz augusztushoz képest, míg a pártválasztók körében változatlanul 42 százalékon áll a támogatottságuk – számolt be a Telex a Republikon Intézet szeptemberi pártpreferencia-kutatásának eredményeiről.

A Republikon felmérése szerint a bizonytalanok aránya nőtt csak igazán szeptemberben.

Már háromból egy választónak (32 százalék) nincs pártja, tehát ma többen tartoznak a bizonytalanok táborához, mint ahányan a Fideszre szavaznának. A legerősebb ellenzéki párt továbbra is a DK, a a teljes népesség körében azonban ők sem tudták növelni a támogatottságukat (12 százalék) augusztushoz képest. 

Szeptemberben ismét megelőzte a Mi Hazánk Mozgalom a Momentumot, a Republikon kutatása szerint a teljes népesség körében 7, a pártválasztók között pedig 10 százalékon állnak. A Momentum népszerűsége a teljes népesség körében egy (6 százalék), a pártválasztók körében pedig két százalékponttal (8 százalék) csökkent augusztushoz képest. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) szeptemberben utolérte a Momentumot: szeptemberben 1-1 százalékponttal erősödtek a teljes népesség körében (6 százalék) és a pártválasztók között (8 százalék) is. 

Az MKKP politikusa buktatta le a fideszes Lévai István Zoltánt, aki pénzbeli támogatást, akár ötmillió forintot is ígért neki azért, hogy induljon el a jövő évi önkormányzati választáson a 18. kerületben. Erről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto via Getty Images

#Belföld#republikon#fidesz#népszerűség#mkkp#pártok#dk#bizonytalan

Címlapról ajánljuk