Belföld

Belügy: Tévesen tájékoztatott az OGYSZ, továbbra is lesznek örökbefogadási képzések

rtl.hurtl.hu

2023. október 9. 17:31

Már felelősségre is vonták, aki valótlan tájékoztatást adott ki.

Korábban számoltunk be róla, hogy a Belügyminisztérium által elrendelt beszerzési tilalom miatt sok minden más mellett szünetelnek az állami örökbefogadó tanfolyamok.

A hvg.hu értesülései szerint több örökbefogadó tanfolyamra jelentkező szülő is ezt az üzenetet kapta az elmúlt napokban:

Tisztelt Kérelmező! Tájékoztatom, hogy tekintettel a BM által elrendelt beszerzési tilalomra – mely a képzésekre is vonatkozik – 2023. október napjától az örökbe fogadni szándékozó személyek tanfolyamát sem tudjuk megtartani.

Hétfőn délután a Belügyminisztérium is reagált a hírre, az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat mint az örökbefogadói képzések megszervezéséért felelős szerv 2023. szeptember 28-án téves tájékoztatást adott a területi igazgatóságai számára a képzések lebonyolításával kapcsolatban, amelyet 2023. október 5-én visszavont. 

Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat az örökbefogadási képzéseket változatlanul megszervezi

– hangsúlyozták. A téves tartalmú tájékoztatás miatt a személyes felelősségre vonás megtörtént – állt a közleményben.

Nyitókép: Pixabay

#Belföld#belügyminisztérium#ogysz#szakszolgálat#országos gyermekvédelmi szakszolgálat#örökbefogadás#képzés#állami örökbefogadás#beszerzési stop

Címlapról ajánljuk