Belföld

A négygyerekes család házát a bébi polgármester szerezte meg, az udvart felveri a gaz

rtl.hurtl.hu

2023. október 6. 7:34

Látszólag hozzá sem nyúltak az elmúlt egy évben a polgármester tulajdonába került házhoz. A településen senki sem mert nyilatkozni az esettel kapcsolatban. 

Gazdátlanul pusztul az a helyi védelemre javasolt oromfalas ház Bében, amit egy évvel ezelőtt a település polgármestere vásárolt meg egy árverésen hárommillió forintért, majd kilakoltatta az ott élő négygyerekes családot – írta a 24.hu. A lap cikke szerint a ház üresen áll, udvarát felveri a gaz és a parlagfű, és látszólag hozzá sem nyúltak azóta: az egyik ablak ugyanúgy nyitva van, ahogy a kiköltöző család úgy hagyta.

A család hiteltartozás miatt veszítette el a házát, és hiába kérték, hogy találjanak valami megoldást, Béb első embere nem engedett. Egykori házukat Lugosi György mutatta meg kívülről a Házon kívül stábjának egy éve:


A 24.hu riporterének a településen senki sem akart nyilatkozni a házzal kapcsolatban, köztük a polgármester Brunner Imre sem, aki csak annyit mondott, hogy „nem nyilatkozom”. Egy helyi képviselő a lapnak nyilatkozva egyáltalán nem tartotta visszásnak, hogy a polgármester a saját falubelije házát vette meg egy végrehajtás során, közölve, hogy „a környékbeli polgármesterek azt mondták, hogy ők is így tettek volna.”

Nyitókép: Házon Kívül

#Belföld#béb#ház#polgármester#árverés#kilakoltatás

Címlapról ajánljuk