Belföld

„Szívtelen és embertelen” – a polgármester vette meg egy négygyerekes család elárverezett házát, kilakoltatja őket

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 15. 7:30

A Veszprém megyei település vezetője ahelyett, hogy segített volna a falujabelieken, kihasználta a lehetőséget, hogy olcsón szerezzen még egy ingatlant magának. 

A polgármester vásárolta meg a Veszprém megyei Bében egy bajba került hattagú család elárverezett házát, egyedüli licitálóként, hárommillió forintért, majd kiköltözésre kényszerítette őket – írta a 24.hu. A család a lapnak elmondta, hogy nem hittek a szemüknek, amikor meglátták, Brunner Imre vette meg a házukat. 

Főleg azután, hogy az árverés előtt még fel is keresték, hogy segítséget kérjenek tőle.

Lugosi György a lapnak elmondta, hogy az árverés elején felhívta a polgármestert, hogy segítséget kérjen tőle, mert tudta róla, hogy van egy üresen álló háza, amit szívesen kibéreltek volna. Brunner közölte, hogy tud az árverésről, de nem tud segíteni.

A házat a lap cikke szerint 2007-ben vásárolta meg Berki Mónika és akkori férje a korábbi német tulajdonosoktól, svájci frank alapú devizahitelből, aminek törlesztőrészlete majdnem a négyszeresére emelkedett a hitelválság idején. Berki és férje elvált, a hitel azonban maradt: összesen tízmillió forintos tartozás gyűlt fel, amiben benne voltak a volt férj által felvett egyéb hitelek is – írta a 24.hu.

Berki Mónika elmondta, hogy új férjével, akivel közösen nevelnek négy gyereket a házban, felvették a kapcsolatot a végrehajtóval, aki elmondta: ha senki sem jelentkezik az online árverésen, akkor van esélyük rá, hogy a házban maradjanak.

„Szívtelen és embertelen” – A polgármester megvette egy család elárverezett házát, kilakoltatja őket
Fotó:Google Street View

Azonban jött a polgármester, és mindössze két és fél perccel a határidő lejárta előtt megvette a házat, a kikiáltási árért, azaz hárommillió forintért. A 24.hu cikke szerint év elején egy nagyjából hasonló méretű és állapotú házat 13,9 millió forintért hirdettek az egyik ingatlanos portálon.

A lapnak nyilatkozó falusiak „szívtelennek és embertelennek” nevezték a polgármester hozzáállását, mert bár az lenne a dolga, hogy segítsen azokon, akik bajba jutottak, ő inkább kihasználta szorult helyzetüket.

A lap munkatársai megkeresték Brunner Imrét is, aki minden egyes, az üggyel kapcsolatos kérdésükre csak annyit válaszolt, hogy „nem nyilatkozom”.

A cikk szerint a régi sváb parasztházat azért akarhatta megvásárolni a polgármester, mert mögötte van egy földdarab, amit két évvel korábban vásárolt meg Brunner, és a szomszédos szántó is az övé.

Közben a családnak augusztus végéig el kell hagynia a házat. Lugosi György a lapnak elmondta, hogy az árverés után felhívta a polgármestert, remélve, hogy meg tudnak egyezni, esetleg visszabérlik tőle az ingatlant, vagy haladékot ad a kiköltözésre, de „nem volt semmire sem hajlandó”. A család most Berki Mónika testvéreihez költözik a szomszéd faluba.

Nyitókép: A ház, amit megvett Brunner Imre polgármester. Fotó: Google Street View

 

#Belföld#béb#árverés#polgármester#kilakoltatás#brunner imre

Címlapról ajánljuk