Belföld

Karácsony Gergely videóval bizonyította, hogy a mentők elférnek az Üllői út kerékpársávján

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 13:47

Augusztus végén több kritika is érte az Üllői úton átadott új, műanyag védőoszlopokkal leválasztott kerékpársávokat. 

A Telex vette észre, hogy Karácsony Gergely közzétett egy videófelvételt, amin egy mentőautó száguld végig az Üllői úti kerékpársávon. A felvételen látszik, hogy a mentő pont elfér az autósoktól oszlopokkal leválasztott útszakaszon.

Augusztus végén több kritika is érte az Üllői úton átadott új, műanyag védőoszlopokkal leválasztott kerékpársávokat. Az újfajta bicikliutak ellen először a mentősök, aztán a taxisok szólaltak fel, de kritizálta őket Rétvári Bence belügyi államtitkár és Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár is.

A több mint 2 méter széles kerékpársávot oszlopokkal választották el. Az OMSZ szerint a mentősök azt állították, a buszsávokból kialakított kerékpárutak túl keskenyek ahhoz, hogy „a mentőautó biztonságosan haladjon rajta”, az autóval használható út szűkítése miatt pedig kevésbé tudnak lehúzódni az autósok, így dugóban kevésbé tudják kielőzni őket. Erre Karácsony azzal reagált, hogy az első ilyen kerékpársávot nem is a főváros, hanem a kormány építette az Üllői úton. A BKK szerint egyébként 6 százalékkal csökkent a torlódási idő az új rendszerben.

Karácsony Gergely pénteken Facebook-oldalán mutatta meg, ahogy egy mentő elsuhan a kerékpársávban. Mint írta: a propagandasajtóban százával születtek a cikkek az elmúlt hetekben az Üllői úti védett kerékpársáv ügyében. „Voltam én ezekben már minden, ami a szókincsükből kitelik, mert azt állították, a mentőautó nem tud közlekedni a kerékpársávban. Tiszta szerencse, hogy budapesti ügyekben nem kell a propagandára hallgatni, elég, ha mindenki a saját szemének hisz. Alább az Üllői útról származó kamerafelvétel:”


Nyitókép:  Karácsony Gergely / Facebook

#Belföld#karácsony gergely#üllői út#kerékpársáv#Videó#mentő

Címlapról ajánljuk