Belföld

A DK egykori „elkötelezett ellenzéki” tagja lett a Fidesz szegedi elnöke

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 20. 15:15

Rádi Feríz egyiptomi származású üzletember lett a Fidesz új szegedi elnöke, miután évekkel korábban a DK Agrárkabinetének volt tagja. A párt szegedi szervezetében akkoriban elkötelezett ellenzékiként ismerték.

Tényleg a Demokratikus Koalíció (DK) egykori tagja, az egyiptomi származású 31 éves üzletember, Rádi Feriz lett a Fidesz új szegedi elnöke – írja a hvg.hu.

Mint arról beszámoltunk, augusztus utolsó napjaiban lemondott a Fidesz Csongrád-Csanád vármegyei 1-es országgyűlési választókerületi elnöki posztjáról Bartók Csaba. Bartók emellett a Fidesz szegedi alapszervezetének elnöki posztjáról is lemondott.

Arról is írtunk, hogy utódjáról a szegedi Fidesz fog határoz a következő tisztújító ülésén, arról pedig, hogy mint vármegyei országgyűlési választókerületi elnök, kit neveznek ki helyére, Orbán Viktor dönt. A szeged.hu azonban szerda délelőtt úgy értesült, hogy Bartók utódjának ellenzéki múltja is van.

Való igaz, hogy évekkel ezelőtt Rádi Feríz is tagja volt a DK Agrárkabinetének, de régóta nem tudunk róla semmit

– írta meg a hvg.hu-nak a DK Sajtóirodája.

A párt válaszában hozzátette, a szegedi szervezetük akkoriban „elkötelezett ellenzékiként ismerte”. Hasonlóképpen értékelte kinevezését a momentumos Mihálik Edvin is, aki Facebook-bejegyzésében azt írta: nem ismert olyan embert, aki Rádinál jobban utálta volna a Fidesz rendszerét. „Úgy tűnik, hogy egyikünk sem az igazi Rádi Ferizt ismerte” – zárta válaszát a DK.

A Híradó riportja: 


Nyitókép: Pannon Genetic / Facebook

#Belföld#dk#fidesz#szegedi#elnök

Címlapról ajánljuk