Belföld

Lemondott a szegedi Fidesz elnöke, Bartók Csaba

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 14:16

Orbán dönt majd arról, ki kerül a helyére.

Lemondott a Fidesz Csongrád-Csanád vármegyei 1-es országgyűlési választókerületi elnöki posztjáról Bartók Csaba. A lemondást Orbán Viktor miniszterelnök is elfogadta, írja a Szegeder a párt közleményére hivatkozva.

A poszt betöltéséről a szövetség elnöke a későbbiekben dönt.

Azt is írják, hogy Bartók egy másik posztjától is búcsúzik: a Fidesz szegedi alapszervezetének elnöki posztjáról is lemond ugyanis, utódjáról pedig a Fidesz szegedi alapszervezete soron következő tisztújító közgyűlésén határoz.

A lap emlékeztet, hogy Bartók Csaba országos politikai pályafutása még 2018-ban kezdődött, ekkor lett először a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Csongrád megye 1-es országgyűlési egyéni választókerületében. 2022-ben újrázott, de mint négy évvel korábban, ekkor is alulmaradt az MSZP-s Szabó Sándor ellenében.

A Szegeder kereste Bartókot, de a politikus a cikk megjelenéséig nem reagált.

A szegedi Fidesz azt írta a lap megkeresésére, hogy nincs tudásuk arról, hogy a miniszterelnök hogyan fogadta Bartók lemondását. Hogy ki lesz az utódja mint helyi elnök, a szegedi Fidesz fog határozni következő tisztújító ülésén, arról pedig, hogy mint vármegyei országgyűlési választókerületi elnök, kit neveznek ki helyére, Orbán Viktor hoz döntést.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

#Belföld#bartók csaba#szeged#fidesz#lemondás

Címlapról ajánljuk