Nem sikerült felújítani az iskolákat Hódmezővásárhelyen, Márki-Zayéknak vissza kell fizetni a 460 milliós uniós támogatástA polgármester szerint a kormány akadályozta meg az iskolafelújításokat.
Belföld

Nem sikerült felújítani az iskolákat Hódmezővásárhelyen, Márki-Zayéknak vissza kell fizetni a 460 milliós uniós támogatást

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 18:33

A polgármester szerint a kormány akadályozta meg az iskolafelújításokat.

Meghiúsult három iskolaépület felújítása Hódmezővásárhelyen, az önkormányzat a város közgyűlésének keddi döntése alapján visszafizeti a beruházásokra kapott 460 millió forintos uniós támogatást, írja az MTI.

Benkő Zsolt képviselő (Fidesz-KDNP-Szeretem Vásárhely Egyesület) felidézte, az építőipari árak emelkedése miatt a kormány 170 millió forinttal kiegészítette a fejlesztésekre szánt uniós támogatást. A képviselő hangsúlyozta, az iskolák rekonstrukciója érdekében a városvezetés saját forrásból kiegészíthette volna az uniós és kormányzati támogatást, de ehelyett arról döntöttek, hogy csaknem 300 millió forintból a városházát újítják föl, 100 millió forintot pedig más beruházásokra, a többi közt szökőkutak megszépítésére fordítanak.

Márki-Zay Péter (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester szerint a kormány adminisztratív eszközökkel akadályozta az iskolafelújításokat. Az önkormányzat azzal a kéréssel fordul a kormányhoz, hogy az oktatási beruházásokra szánt forrást más fejlesztések többletköltségeire fordíthassák.

Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

#Belföld#hódmezővásárhely#iskola#felújítás#támogatás#fidesz#márki-zay péter

Címlapról ajánljuk