Belföld

Vádat emeltek a köztévé korábbi riportere ellen, aki prostituáltakon nyerészkedett

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 15:33

Az elmúlt két évben legalább 300 prostituált fordulhatott meg a lakásokban.

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra.

A középkorú férfi 2021 évtől Budapesten és vidéki nagyvárosokban több lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadókat a férfi – esetenként a nők segítségével – átverte, és eltitkolta előlük a lakásokban folyó munkát. 

Miután kibérelte a lakásokat, a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel: a prostituáltaknak a napi bérleti díjat egy széfbe kellett beledobniuk úgy, hogy közben élőképes kapcsolatban voltak a férfi bűntársával. 

A lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12.000-15.000 forint napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.

A vádlott 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert így, ennek elvonását kéri az ügyészség. 

A férfit 18 rendbeli „bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésével”, valamint kábítószerbirtoklással vádolják. Börtönbüntetésre, női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.

A férfi korábban a Házon kívülnek azt mondta, nem gondolja, hogy kihasználta volna a lányok helyzetét, sőt, ők kifejezetten előnyt kovácsoltak a vele való együttműködésből – hiszen miért lenne jobb „fagyban, az út szélén, bokorban” végezniük a munkájukat, vetette fel. 

A stábunknak nyilatkozó prostituált szerint viszont, ha szabályozva lenne a helyzetük, a napi bérlésre kiadott pénz akár maradhatna náluk is. A szexmunkások érdekvédelmével foglalkozó szakember szerint is rossz a törvény, amit a jó összeköttetéssel rendelkező emberek kihasználnak.

Nyitókép: REUTERS/Pilar Olivares

#Belföld#prostituált#riporter#vádemelés#lakáskiadás#bordélyház

Címlapról ajánljuk