Belföld

A HírTV munkatársa szerint Jámbor András „súlyosan megsértette a sajtószabadságot”, mert csak élő adásban nyilatkozott volna

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 21:47

Az ellenzéki képviselő és a kormánypárti tévés most a Facebookon üzengetnek egymásnak.

Jámbor András „súlyosan megsértette a sajtószabadságot” a HírTv munkatársa, Móna Márk szerint azzal, hogy nem akart interjút adni neki. A kormánypárti csatorna dolgozója most a Facebookon panaszolta el, hogy Jámbor tettével „súlyosan megsértette a sajtószabadságot. Tisztában vagyok vele, hogy a szólás- és sajtószabadságot az önhöz hasonló szélsőbaloldali nézeteket képviselő emberek szeretik két lábbal tiporni, viszont nekünk, konzervatív értékrendet képviselő személyeknek fontos az alapvető szabadságjogok védelme!”

Móna az interjúkérelem elutasítását „beavatkozási kísérletnek” nevezte posztjában

Jámbor erre egy videóval válaszolt, amiben bemutatta a kettejük közötti interakciót: ebben látható, hogy a tévések Vona Gáborról akarják kérdezni a képviselőt, aki azonban – arra hivatkozva, hogy „végighazudtátok rólam az elmúlt fél évet” – közli, hogy csak élő adásban válaszolna.

Emellett „számon kértem, hogy az elméletileg a magyar társadalom problémáit és korrupciós ügyeket feltárni hivatott műsorukban, a Célpontban nem foglalkoznak a 486 ezer embert és családját érintő végrehajtással”. Hozzátette, hogy a HírTv-nek azóta nem nyilatkozik, hogy „egy igazságtalanul kilakoltatott nőről csináltak egy méltatlan és hazug propagandariportot”. Erről az esetről mi is beszámoltunk.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#Jámbor András#hírtv#riporter#interjú#kilakoltatás#facebook#sajtószabadság

Címlapról ajánljuk