Belföld

Lejárató riportot készített a kormánypárti tévé egy beteg, 67 évesen kilakoltatott tanárnőről

Mohos MátéMohos Máté

2022. október 16. 15:27

A nő segítségére sietők szerint az anyag tele van hazugságokkal.

Lejárató riportot készített a Hír TV arról az idős, beteg tanárnőről, akit pár hete lakoltatott ki kisebb összegű tartozás miatt az V. kerület fideszes vezetése, szúrta ki a Mérce. A lap szerint azzal vádolták a nőt, hogy a többi lakónak elege lett belőle, olyan problémás és rendetlen volt.

A kilakoltatást megakadályozni próbáló Jámbor András ellenzéki képviselő azonban rámutatott, ők a helyszínen beszéltek a lakókkal, akik nem panaszkodtak a nőre. Az állítólagos rendetlenségről, amiről csak pár beazonosíthatlan vágóképet közölt a tévé, azt írta: „Ha egy lépcsőn lemenni se tudó nőnél rendetlenség van, talán meg kéne kérdezni, miért nem kapott házi segítségnyújtást az önkormányzattól, és nem kilakoltatni kell”.

A Mérce még azt is felrója a csatornának, hogy megkérdezésük nélkül emeltek át felvételeket az ő élő közvetítésükből a kilakoltatásról. Szerintük a szomszédok arról beszéltek, hogy a 67 éves Zsuzsa „csendesen élt”.

A Hír TV nem is szólaltatott meg egy szomszédot sem, helyette egy olyan férfit találtak, aki nagyjából tíz éve, a XIII. kerületben volt a nő szomszédja: ő szívesen elmondta, hogy Zsuzsa „természetesen” már akkor is „rendetlen” volt.

A Mérce szerint „a Fidesz a szegény embereket kezeli ellenfélként, akinek akkor is utána rúg, ha a saját célját ettől függetlenül is elérné.” A kilakoltatásról, amelynek során a rendőri intézkedés alatt eltört Tordai Bence képviselő ujja, mi is beszámoltunk. A kilakoltatás ellen tiltakozók élőláncának résztvevőit – köztük Jámbor András, Tordai Bence, valamint Csárdi Antal képviselőket – rendőrök ráncigálták el a helyszínről. Az esetről az RTL Híradó is beszámolt:

Nyitókép: Hír TV

#Belföld#kormánypárt#tévé#lejáratás#kilakoltatás#Jámbor András#riport

Címlapról ajánljuk