Belföld

„Belsőséget is kellett ennem, sokat” – súlyos betegségek gyógyítását ígérte pusztán az étkezés megváltoztatásával

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 6:47

Sok százezer forintért kecsegtet gyógyulással egy magyar orvos, aki szerint rengeteg betegség meggyógyítható pusztán a táplálkozás megváltoztatásával. Állítólag volt olyan páciense, akinek nyers húst kellett ennie belsőségekkel és faggyúval. De lehetett olyan beteg is, aki bár végül nem kérte a kezelést, a pénzét nem kapta vissza.

Egy magyar orvos a saját honlapján azt írja, felismerte a hagyományos orvoslás korlátait, és szerinte rengeteg betegség meggyógyítható pusztán a táplálkozás megváltoztatásával – írja a Blikk.

A lapnak az egyik korábbi páciense elmondta, először telefonon beszélt az orvossal, aki ekkor még nem mondta el, pontosan milyen módszerekkel gyógyít. Laura ezután elutalt 700 eurót, vagyis mintegy 270 ezer forintot, de már az első konzultáción kiderült: olyan szigorú diétát javasolt neki az orvos, amit nem lenne képes tartani. Végül nem kérte a kezelést, de a pénzt nem kapta vissza.

Ma már tudom, hogy végső elkeseredésemben adtam ki ennyi pénzt. Aki hasonló cipőben jár, nem tudja, van-e holnap, mindenét odaadná a megoldásért

– mondta.

Az orvos a lap szerint anélkül kér előre pénzt, hogy a konkrétumokat elmondaná és a páciens eldönthetné, akar-e élni a terápiával. Egy másik páciens fekélyes vastagbélgyulladás miatt fordult hozzá, neki állítása szerint azt mondta, hogy ne egyen semmi mást, csak tiszta forrásból származó húst és rengeteg zsírt.

Belsőséget is kellett ennem, sokat, majd kitalálta a nyers hús evését faggyúval

– mesélte Judit a lapnak.

Mint írja a lap, a betegeknek egy Floridában bejegyzett Titanium Systems nevű cég módszeréért kell fizetniük, amely vállalat igazgatója a cégadatok alapján egy magyar orvos. A lapnak nyilatkozó dietetikus szerint a katogén étrenddel súlyos betegségeket nem lehet kezelni, de még csak nem is fogyókúrás módszer.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) nyilvántartása szerint a Titaniumot vezető magyar orvosi státusza 2006 júliusában lejárt, azóta nem újította meg az engedélyét. A lap megkereste az orvost is, aki tagadta, hogy még azelőtt kérne pénzt a betegektől, hogy megismernék a módszereit, amelyek „eltérnek a hagyományos orvoslástól”.

A Reggeliben Balaicza Erika belgyógyász is mesélt arról, hogy tud olyan esetről, amikor daganatos betegeket is diétával próbálnak „kezelni”. A szameber mindenkit óva int attól, hogy ész nélkül kezdjen diétázni, vagy csak amiatt vágjon bele egy étrendbe, mert a neten olvasott róla. Egy rosszul megválasztott, vagy túlzottan egyoldalú diéta felboríthatja a mikrobiom teljes egyensúlyát, ami megágyazhat a különféle ételintoleranciáknak is. A ketogén diéta egyik szélsőséges formája, amikor valaki nyers húson él.


Nyitókép: Getty Images

#Belföld#Rákbetegség#gyógyítás#orvos#katogén diéta

Címlapról ajánljuk