Belföld

Orbán Viktor honvédelmi célokra hivatkozva nullázott le több kiemelt beruházást

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 6. 10:09

Számos budapesti fejlesztési terv vált semmissé.

A  rezsicsökkentés megvédésére és a  honvédelmi célok teljesítésére hivatkozva több beruházást is törölt a kormány, írja a hvg.hu a Magyar Közlöny kedd esti számában megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök által szignált kormányrendelet alapján.

Törölték például a még sehol sem tartó Dél-Budai Centrum megközelíthetőségének fejlesztését. Mint arról beszámoltunk, akár 4 évvel is csúszhat a kórház építése, amelyet az eredeti ígéretek szerint idén kellett volna átadni.

A vasúti fejlesztések közül visszavonták a korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított tételeket, írja a portál. Ezek a következők:

  • Ferencváros C elágazás – Kőbánya felső – Rákos – Rákosliget fejlesztése.
  • Rákos – Gyömrő vasúti vonalszakasz fejlesztése.
  • Budapest külső körvasúti megállóhelyek (Pestújhely, Újpalota, Rákosfalva, Rákosszentmihály) fejlesztése.
  • Albertfalva  megállóhely kiépítése, fejlesztése.

Törölték továbbá a Galvani hídra vonatkozó „Új Duna-híd és kapcsolódó közlekedési infrastruktúra előkészítés Budapesten” című tételt, valamint a Gellért-hegyi közpark átfogó közterületi megújításának előkészítését. 

Nyitókép: A dél-budai centrumkórház helyszíne, az M7 és az M1 autópálya közös szakasza melletti Dobogó nevű terület 2018. július 31-én. Fotó: MTI / Mohai Balázs

#Belföld#beruházás#visszavon#kormány#rezsicsökkentés#fejlesztés

Címlapról ajánljuk