Elutasították Lagzi Lajcsi otthonápolási kérelmét, börtönben maradÜgyvédje szerint az egészségi állapota folyamatosan romlik.
Belföld

Elutasították Lagzi Lajcsi otthonápolási kérelmét, börtönben kell maradnia

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 6. 7:36

Ügyvédje szerint az egészségi állapota folyamatosan romlik.

Jogerősen is elutasították Galambos Lajos otthonápolási kérelmét, így börtönben kell maradnia, miközben az egészségi állapota folyamatosan romlik, írja a Blikk.

Mint arról beszámoltunk, Galambost tavaly decemberben ítélték el jogerősen, három év hat hónap börtönbüntetést kapott áramlopásért. Büntetését a Közép-dunántúli Országos Büntetés- Végrehajtási intézetbe, vagyis Baracskán tölti. 

Február 15-én kellett volna bevonulnia, azonban hiába várták Kecskeméten, nem jelent meg a börtönnél. Betegségére hivatkozva börtönbe vonulásának időpontját egy évvel akarták elhalasztani, de a kérést elutasította a bíróság.

Most másodfokon is elutasították az otthonápolási kérelmét, értesült a lap.

„Meg tudom erősíteni a híreket, sajnos, valóban így történt. A döntés lényege az volt, hogy mivel a büntetés-végrehajtás orvosa nem tartotta megalapozottnak azt a felvetést, hogy ügyfelem részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne a börtönben a mindennapi életvitele során, a bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy elfogadja a bv orvosának ajánlását” – mondta a Blikknek Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt. 

Ebben a körben még szakértői bizonyítást sem rendeltek el. Sajnos, a döntés óta Lajcsi egészségi állapota tovább romlott

– mondta az ügyvéd.

„Továbbra is igaz, hogy szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot tud bevinni a szervezetébe: leves, pörkölt szaftja, tea és hasonlók. Egyre csak fogy és fogy, ráadásul már olyan gyomorfájdalmak gyötrik, hogy rendszeres látogatója a börtönorvosnak. Elismerem: a bv a saját keretei közt minden tőle telhetőt megtesz, hogy ügyfelem a szükséges egészségügyi ellátást megkapja, ugyanakkor Lajcsinak van olyan krónikus betegsége is, amelynek a műtéti kezelése a büntetés-végrehajtás keretei között nem oldható meg” – magyarázta Csontos.

Az ügyvéd szerint ha a következőkben drasztikus egészségromlás állna be Lajcsi állapotában, újra lehetne vizsgálni az ügyét.

Nyitókép: RTL

#Belföld#lagzi lajcsi#börtön#betegség#ápolás#galambos lajos

Címlapról ajánljuk