Belföld

Mészáros Lőrinc kétszázmillió forint értékben adományozott 2Rule-termékeket rászoruló fiataloknak

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 20:38

Tartást adnak a mezek.

Kétszázmillió forint értékben mintegy hetvenezer 2Rule-terméket adományozott a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa a Sportegyesületek Országos Szövetségén, a Nagycsaládosok Országos Egyesületén, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványon, valamint az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítványon keresztül rászoruló fiataloknak, írja az MTI.

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa az adományok keddi felcsúti átadóján azt mondta: a vállalatcsoport fejlődésével kötelességüknek és feladatuknak érezték így is segíteni a rászorulókat. A 2021-ben létrehozott, országos lefedettségű Pro Filii alapítványon keresztül éves szinten egymilliárd forint értékű támogatást nyújtanak a rászorulóknak, tette hozzá.

Mészáros szerint a sportszeradományok célja az is, hogy ösztönözzék a fiatalokat a mozgásra, a sportra és az egészséges életmódra.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport társadalmi felelősségvállalás igazgatója, a Pro Filii Alapítvány főtitkára úgy fogalmazott: a sport alázatra, kitartásra és egymás tiszteletére nevel, a csapathoz való tartozást kifejező mez pedig tartást is ad. Kiemelte: a 2017 végén alapított Magyar Sportmárka Zrt. sportruházatait már számos profi, amatőr és utánpótlás csapat választotta.

Deutsch Tamás, a 76 millió forintos adományban részesült Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke köszönetet mondott a Mészáros Csoportnak és az alapítványnak, hogy a gondoskodás és a másokra odafigyelés mellett az a gondolat is megfogalmazódott bennük, hogy sportruházattal is támogassák a fiatalokat.

Nyitókép: MTI / Bodnár Boglárka

#Belföld#mészáros lőrinc#alapítvány#adomány#deutsch tamás#Sport

Címlapról ajánljuk