Belföld

A Felcsút egyik fő szponzora tűnt fel a NER-es jachtok mögötti cég tulajdonosai között

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 18:16

Szíjj László mellé egy másik magyar vállalkozó ugrott be.

Új magyar üzletember tűnt fel az L&L Charter Ltd. tulajdonosai között, írja a Szabad Európa. Ez az a vállalat, amelynek tulajdonában volt korábban a NER-közeli üzletemberek és kormánytagok által is használt Lady MRD, valamint a Seagull MRD jacht.

A lap szerint a máltai cégadatbázis jelenlegi adataiból derül ki, hogy Rencsár Kálmán is tulajdont szerzett a cégben: a vállalkozó az adatbázis alapján hozzávetőleg a részvények egyharmadát birtokolja.

A lap korábban azt írta Rencsárról, akit most nem tudtak elérni a jachtokkal kapcsolatos kérdéseikkel: „Rencsár Kálmán Soltút nevű cége a Közgép kiesése után kezdett el tarolni az építőipari közbeszerzéseken, majd a felcsúti focicsapat egyik fő szponzora lett”.

Korábban arról írtunk: 1,6 milliárdos veszteséggel zárta a tavalyi évet az a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég, amely az új tulajdonosa a 27 milliárd forintos luxusjachtnak, amin lefotózták a felcsúti milliárdost. A lízingcég a múlt évi pénzügyi eredményei alapján a jacht 2,4 milliárdos fenntartási költségeit sem tudná kifizetni.

Nyitókép: a Seagull MRD

#Belföld#JACHT#szíjj lászló#felcsút#tulajdonos#NER#mészáros lőrinc

Címlapról ajánljuk