Belföld

Rengeteg gyorshajtót mértek be a fővárosban, több százan fizethetnek

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 10. 19:20

Egy audis 138-cal repesztett a XI. kerületben, 300 ezer forintos bírságra számíthat.

Két fővárosi kerületben is sebességmérő akciót tartottak a rendőrök, kiderült, a XI. kerültben sokkal több gyorshajtó van, mint a II. kerületben – írja a police.hu.

A tájékoztatás szerint a II. kerületben 9 ezer jármű sebességét ellenőrizték kedden és 54 gyorshajtót fogtak meg.  A legnagyobb mértékű gyorshajtást az Árpád fejedelem útján mérték a rendőrök, ahol egy autós a megengedett 50 helyett 87 km/órával közlekedett, amiért 60 ezer forint közigazgatási bírságra számíthat.

Ennél sokkal több szabálysértőt mértek be a XI. kerületben, ott szerdán és csütörtökön akcióztak a rendőrök. A Nagyszőlős utcai ellenőrzés kevesebb mint öt órája alatt csaknem 3 ezer elhaladó jármű közül 196 lépte át a megengedett sebességet. A legkirívóbb eset egy 50 helyett 93 km/órával száguldó autós volt, amiért szintén 60 ezer forint közigazgatási bírság jár.

Másnap az Andor utcán és a Nagyszőlős utcán mértek újra, ahol összesen 5360 elhaladó járműből 207 lépte át a megengedett 50-es határt. A negatív csúcstartó 138-cal száguldott (a közzétett kép alapján egy fehér Audi), a több mint két és félszeres gyorshajtásért 300 ezer forint közigazgatási bírságot fizethet be.

Nyitókép: police.hu

#Belföld#mérés#sebességmérés#gyorshajtás#xi. kerület#ii. kerület#rendőrség#traffipax

Címlapról ajánljuk