Belföld

Videóra vették a Bükkben élő barnamedvét

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 2. 18:50

Július végén kétszer is észleltek barnamedvét a Bükkben, most kameracsapdával készült felvétel a nagy termetű állatról. 

Az elmúlt héten kétszer is észleltek barnamedvét a Bükk-vidéken, videóra is vették az állatot – közölte a Bükk Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI).

Mint írják a közleményben, július 24-én kameracsapdájuk rögzített egy viszonylag nagytestű barnamedvét, a videót meg is osztották. Egy másik észlelés öt nappal később történt, amikor túrázók találtak medvenyomot a Bükk központi részén, Szilvásvárad községhatárban.


A BNPI közölte, már több mint egy éve találtak olyan jeleket, amelyek a barnamedve folyamatos bükki jelenlétéről tanúskodnak, de azóta az erdőjárók nem jelezték közvetlen találkozásukat az állattal, ami egyértelműen igazolja, hogy a medve kerüli az ember közelségét.

Az Igazgatóság a bejelentett barnamedve-előfordulásokat kivizsgálja, a közlemény szerint az állatok a Bükk, illetve az Upponyi-hegység területén mozognak. Az rtl.hu márciusban írt arról, hogy beköltözhetett egy barnamedve a Bükkbe, az állatot többször megfigyelték már kameráikkal és a nyomait vadászok is látták.

Nyitókép (illusztráció): Élelemre várakozó medve a Hargita megyei Szent Anna-tó felé vezető úton, Sepsibükszád közelében 2022. július 22-én. MTI / Kátai Edit

#Belföld#bükk#bükki nemzeti park igazgatóság#barnamedve#medveészlelés#Videó

Címlapról ajánljuk