Beköltözött a Bükkbe egy hatalmas barnamedveA Bükkben élő medvét többször is megfigyelték már vadkamerákkal és a vadászok is találkoztak a nyomával.
Életmód

Beköltözött a Bükkbe egy hatalmas barnamedve

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 16:22

A Bükkben élő medvét többször is megfigyelték már vadkamerákkal és a vadászok is találkoztak a nyomával.

Huzamosabb ideje a Bükkben él egy barnamedve – mondta Cserkész Tamás, a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület elnöke a Boon.hu-nak. A szakember arról is beszélt, hogy többször megfigyelték már kameráikkal és a nyomait vadászok is látták.

„Mivel egyelőre a Bükkben nem tudunk medveszaporulatról, ezért a kirándulóknak nem kell tartaniuk a kéretlen találkozásoktól. A barnamedvéknek sokkal jobb a hallásuk, mint az embereknek és igyekeznek elkerülni a kirándulók társaságát” – mondta Cserkész.

Magyarországba a szomszédos Szlovákiából járnak át medvék. A cikk szerint különösen a fiatal hímek jönnek, amelyek akár országnyi távolságokat képesek bebarangolni, azért, hogy párt, vagy az élőhelyükön megnövekedett populáció miatt gazdagabb vadászterületet keressenek maguknak.

Nyitókép: Élelemre várakozó medve a Hargita megyei Szent Anna-tó felé vezető úton, Sepsibükszád közelében 2022. július 22-én. Fotó: MTI/Kátai Edit.

#Életmód#barnamedve#medve#bükk#szlovákia#felvétel

Címlapról ajánljuk