Belföld

Felkérdezték Gulyás Gergelyt a keresztény ifjúsági táborban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István gazdagodásáról

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 1. 7:27

A miniszter szerint az a baj Mészáros Lőrinccel, hogy nincs belőle harminc vagy negyven.

Követelem a magyar keresztény ifjúság nevében, hogy tűnjön el Orbán Viktor és a sleppje a politikából

– ezt mondta az egyik résztvevő Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek a református egyház zánkai ifjúsági táborában.

A Telex azt írja, hogy Gulyás Gergely a Csillagpont Fesztivál elnevezésű rendezvényen arról beszélt, hogy a politikát más mércével kell nézni, mint a kereszténységet. Ehhez képest a politikus után felszólaló egyik résztvevő, a 25 éves ózdi Tóth Bálint azt mondta,

a bűnök abszolút értékkel bírnak, nincsen világi indok, amely felmentene azok alól.

Ilyen bűnnek nevezte „Mészáros Lőrinc és Tiborcz István vagyonának gyarapítását”, illetve azt, hogy az állam nem biztosítja az egészségügy és az oktatás fenntartását, illetve fejlesztését.

A fiatal férfi felszólalását hangos füttyel és morajlással fogadta a közönség, Gulyás Gergely azonban úgy reagált: szólásszabadság van, és jó, hogy egy keresztény ifjúsági táborban is lehet ilyen éles véleményeket megfogalmazni.

A miniszter szerint jelentős előrelépést ért el a kormány az oktatás és az egészségügy területén, és azt is mondta: nem érzi feladatának, hogy megvédje Mészáros Lőrincet, mert semmilyen kapcsolatban nincs vele, de bízik abban, hogy a vállalkozók Magyarországon betartják a törvényeket. Szerinte jó irány, hogy szakítottak azzal a gyakorlattal, hogy csak külföldiek gazdagodhattak meg Magyarországon.

Ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle, mert az lenne a jó, ha minél több nagyon gazdag magyar ember lenne

– közölte.

Tóth Bálint a Telexnek azt mondta, eddig politikával nem foglalkozott, de azért szólalt fel, mert keresztény szemmel elfogadhatatlannak tartja, amilyen formában a kormány működik. A fesztiválra azért ment el, mert szeretett volna a hitében tovább épülni, kapcsolatokat teremteni és jó beszélgetéseket hallani.

Ez volt az egyetlen közéleti esemény a fesztiválon, és mint elmondta, nem is készült előre a felszólalásra, a miniszter előadása közben spontán jutott eszébe felírni a gondolatait, majd elsőként jelentkezett. Elfogadhatatlannak tartja, hogy egy-egy fontos orvosi vizsgálatra akár egy évet is kell várni, és az sem tetszik neki, hogy az oktatási tüntetésen résztvevőket retorziók érték.

Nagyon bosszant, hogy rengetegen összekeverik a kereszténységet a jobboldalisággal. Szerintem ez nem két egyforma érték

– jelentette ki.

Nyitókép: Facebook / Gulyás Gergely

#Belföld#keresztény#református#gulyás gergely#mészáros lőrinc#tiborcz istván

Címlapról ajánljuk