Belföld

A BKK nem ért egyet a taxisokkal, szerintük a Bolt jogszerűen működik Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. július 12. 20:50

A taxisok a logóba kötöttek bele, a BKK szerint alaptalanul.

Nem tartja indokoltnak a BKK, hogy visszavonják a Bolt Taxitól a nekik adott engedélyeket, írja a HVG. A személyszállító céget még kedden panaszolta be Budapest Főváros Önkormányzatánál az Országos Taxis Szövetség, mert szerintük nem szabályosan használják a logójukat.

Azt kérték, hogy vonják vissza a Bolt működési engedélyét.

A Bolt Taxi viszont azt állította, hogy logója és szabadjelzője védjegyoltalma megfelelő, valamint pontosan követik a törvény betűjét. A taxisoknak konkrétan az a baja, hogy a cég Bolt Taxi” feliratú szabadjelzőt használ, nem pedig „BOLT TAXI”-t.

A BKK mai közleményében azt írta, hogy a taxitársaságok szabadjelzői ötféle védjegytípusba sorolhatóak, ezek közül pedig a Bolt Taxi által birtokolt szóvédjegy a legerősebb védjegytípus,

ugyanis a Bolt Taxi szabadjelzőjén olyan védjegyoltalom alatt álló szó van, amit a magyarországi, illetve uniós taxis piacon csak az arra jogosult használhat.

Azt is felidézték, hogy anno az előzetes vizsgálat során a cég bemutatta az egyedi szabadjelzőt is, és a főváros engedélye arra is, nemcsak a szóösszetételre vonatkozik, írja a HVG.

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Belföld#bolt#taxi#panasz#bkk#logó#védjegy

Címlapról ajánljuk