Belföld

Lázár János: Ez gyilkosság

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 12:13

Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője is megszólalt az Árpád hídnál történt biciklisgázolás ügyében. Szerinte az eset gyilkosság. Teljesen átírják a KRESZ-t. 

Gyilkosságnak tartja az Árpád hídi balesetet Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője. Erről beszélt a tárcavezető mai sajtótájékoztatóján.

A balesetet egyszerűen gyilkosságnak tartom, nem kevesebb annál. Azt remélem, hogy azok, akik ezt elkövették, méltó büntetésben részesülnek

– fogalmazott Lázár János.

Bár a történteken már nem tudnak változtatni, teljesen átalakítják a KRESZ-t. Annyit Lázár is elismert, hogy ha a jelenlegi szabályokat betartják, akkor nem történt volna meg az Árpád hídi baleset.

„Ettől a tragikus ügytől és a hasonló tragédiáktól fügetlenül megkezdte a tárcám a KRESZ felülvizsgálatának előkészületét” – jelentette be, hozzátéve: ősz folyamán több társadalmi egyeztetést szerveznek a témában.

A közlekedési szabályokat felsoroló jogszabályt teljesen átalakítják majd, hiszen az évtizedekkel ezelőtt készült, azóta viszont sokkal többen vannak az utakon. Számos olyan terület van a KRESZ-ben, ami nem szabályozott, ilyennek számít például az elektromos rollerek kérdése.

Lázár János azt mondta, az egész vezetési kultúra felülvizsgálatra szorul, azt tervezi, hogy az egész B kategóriás jogosítvány megszerzésének kérdését átalakítja.

Nemcsak az államtól kell várni a szabályozást, hanem jobban is kell tudni vezetni

– nyomatékosított. 

Megjegyezte: a Magyarországon történt balesetek 30 százalékát a sebesség okozza, de a további kétszer 30 százalék amiatt fordul elő, hogy a sofőrök rosszul választják meg, hogyan kell vezetni az útviszonyoknak megfelelően, illetve nem adnak elsőbbséget.


Hozzászólna?

 

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#lázár jános#kresz#árpád híd#biciklis#gyilkosság

Címlapról ajánljuk