Belföld

Beomlott a frissen felújított tornaterem teteje egy kaposvári iskolában

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 17:17

A baleset egy kaposvári iskolában történt. A munkások hétfőn fejezték be a tető felújítását, ami a jelek szerint keddre be is omlott, a munkaügyi hatóság vizsgálja a történteket. 

Beomlott a tornaterem tetőszerkezete a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumban. A baleset a nyári tanítási szünet alatt zajló felújítási munkálatok közben történt, a munkaügyi hatóság vizsgálja a történteket – számol be róla a Sonline.

A lapnak nyilatkozó környékbeli lakosok közül volt, aki hajnali ötkor gázszagra panaszkodott, egy másik ember viszont csak a kiérkező „eonosokra” lett figyelmes. Az iskola déli oldalán fekvő emeletes ház lakói viszont hallották is a történteket, egyesek ropogást észleltek. Sőt, az egyik lakó hajnali háromkor olyan hangot hallott,

mintha egy sugárhajtású repülőgép húzott volna el felettük.

Az iskola előtt üldögélő munkások nem tagadták, hogy a felújításon dolgoztak, és arról beszéltek, hogy szerintük a túlterhelt tető okozhatta a balesetet, melynek felújítását egyébként hétfőn fejezték be. 

A lapnak a rendőrség elárulta, hogy kedden reggel 

a munkavédelmi hatóság is a helyszínen járt, és az ő vizsgálatuk dönti majd el, történt-e szabálysértés.

Mihályka Szabina, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy balesetben senki nem sérült meg. Az iskola igazgatója nem nyilatkozott a lapnak, és egyelőre a Kaposvári Tankerületi Központ sem reagált a történtekre.

Nyitókép: rtl.hu

 

#Belföld#kaposvár#iskola#tornaterem#beomlott

Címlapról ajánljuk