Belföld

Idén is lesz augusztus 20-i tűzijáték, kiderült, hogy mi lesz a nagy attrakció

rtl.hurtl.hu

2023. július 4. 12:36

Azt egyelőre nem tudni, mennyibe kerül a látványosság.

A Margit híd és a Petőfi híd között, csaknem 4,5 km hosszan lőnek majd fel pirotechnikai eszközöket az idei augusztus 20-i tűzijáték alkalmából – írta a kormányközeli Origo. 

A cikk szerint

  • megközelítőleg 40 ezer pirotechnikai effekt fogja alkotni a teljes műsort,
  • 50 pirotechnikus telepíti majd a tűzijátékot a 7 bárkára, a 65 pontonra valamint az Erzsébet hídra és a Szabadság hídra,
  • további közel 100 ember dolgozik azon, hogy minden uszály, tutaj pontosan a helyére kerüljön és a kilövések alatt ott is maradjon,
  • a drónjátékot két helyszínről összesen 800 drón prezentálja,
  • a Parlamentre, a Nemzeti Galériára és a Gellért-hegyre képeket vetítenek.

Tavaly a tűzijátékot nem augusztus 20-án, hanem egy héttel később, augusztus 27-én tartották meg, mert az előrejelzések nem zárták ki annak lehetőségét, hogy vihar lesz. (Igen bizonytalanok voltak az időjárási körülmények, végül a legkisebb valószínűségű változat valósult meg, és nem lett vihar.)  A kormány emiatt kirúgta a meteorológiai szolgálat vezetését, aztán később visszavették a főmeteorológust.

Az idei rendezvény költségvetése egyelőre nem ismert, a tavalyira legalább 1,3 milliárd forintot költöttek, a teljes ünnepségsorozat pedig 10 milliárdnál is többe került.

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#augusztus 20.#tűzijáték#drón

Címlapról ajánljuk