Belföld

Garancsi István szerint jelentős változások előtt áll a Vidi

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 20:26

Garancsi István nagyvállalkozó, a Fehérvár FC labdarúgóklub tulajdonosa és elnöke arról beszélt, hogy most alacsonyabb költségvetésből kell gazdálkodniuk. Többek közt a MOL távozása miatt jelentős változások előtt áll a klub, a racionalizálás már a játékosok bérét is érintette. 

„Az új szezonnak – immár Fehérvár FC néven – jelentős változásokkal vágunk neki. Az egész klubra nézve észszerűsítjük a működést, hiszen alacsonyabb költségvetésből fogunk gazdálkodni, mint eddig – ezeket a változtatásokat már korábban el kellett volna kezdenünk” – árulta el Garancsi István, a labdarúgóklub tulajdonosa és elnöke a fehervarfc.hu-nak adott interjújában.

A csapataik a 2023/2024-es szezontól kezdődően Fehérvár FC néven indulnak a versenysorozatokban, a lap ennek apropóján kérdezte az 57 éves magyar üzletembert. Garancsi az interjú elején megköszönte a MOL-nak a 13 éves együttműködést, majd arról beszélt, hogy jelentős változások előtt áll a klub, amit a főszponzor távozása is felgyorsított.

A felnőtt csapatban az eddiginél több fiatal magyar játékosnak szeretnénk bizonyítási lehetőséget adni, és az utánpótlásunk működését is racionalizáljuk

– mondta el Garancsi.

Hozzátette, a tervek megvalósítását Juhász Roland sportigazgatóra bízta, így ennél többet nem tudott elárulni. Mint ismert, egyes játékosok kiemelkedően magas fizetésért igazoltak a Vidihez, a lap ezért arra is rákérdezett, hogy ezen a téren várható-e bármi változás.

Az említett észszerűsítés már elkezdődött, távozott jó pár olyan játékos a keretből, akiknek a bére már nem fér bele az új elképzeléseinkbe és az új költségvetésünkbe. A céljainkhoz mérten határoztuk meg azt a fizetési korlátot, amit még meg tudunk adni az újonnan érkező játékosoknak

– fogalmazott Garancsi.

Majd hozzátette, ebben az új helyzetben „nem álmodnak bajnoki címről, de még dobogóról sem”. Mint ismert, mostanáig a stadionjuk névadója is a MOL volt, így az új szezonra Sóstói Stadionra nevezték a létesítményt. Amikor az esetleges új stadion-névszponzorról kérdezték, pusztán annyit válaszolt, hogy egyelőre „nem tud potenciális jelentkezőről”.

Arról is beszélt, hogy „nem várható olyan típusú és nagyságrendű együttműködés, mint ami a MOL-lal volt”, ugyanakkor keresnek új szponzorokat helyi és városi szinten is. Az interjú végén arra is rákérdeztek, hogy pontosan miről tárgyaltak Cser-Palkovics András fideszes polgármester, amikor a Vidi jövője került szóba. 

Garancsi elmondta a városvezetésnek, hogy a „MOL távozását követően a klub anyagi körülményei bár stabilak, de távolról sem olyanok, mint korábban. Egy olyan együttműködési lehetőséget vázoltak fel, amelyben az önkormányzat támogatást nyújtana a klub utánpótlásának”. Hozzátette: „eddig a klub és a város között volt némi távolság, de mindkét fél átérzi, hogy mostantól közös felelősségünk a klub sikeressége”.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István a Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt.

#Belföld#garancsi istván#fehérvár#labdarúgó#klub#mol

Címlapról ajánljuk