Belföld

Közpénzből csaknem 1,3 milliárdot költött szakértőkre a szociális lakásügynökség, ami a református egyházé és a máltaiaké

rtl.hurtl.hu

2023. június 29. 8:37

A nehéz lakhatási helyzetben lévők segítése a feladatuk. A szakértőkre költött százmilliók után is sikerült nyereségesre kihozniuk az évet.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Református Egyház Szeretetszolgálat közös szociális lakásügynöksége, az MR Közösségi Lakásalap, melynek fő feladata a nehéz lakhatási helyzetben lévők segítése, csaknem 1,3 milliárdot költött külsős szakértői szolgáltatásokra, írja a Népszava a lakásügynökség 2022-es pénzügyi beszámolója alapján.

Mint írják, a társaság ezzel együtt is 67 millió forintos nyereséget ért el. 

A lap megjegyzi: a javarészt állami támogatásból működő közhasznú szervezet tavaly az Emberi Erőforrások Minisztériumától, majd a Belügyminisztériumtól összesen 4 milliárd forintos állami támogatást kapott.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel kötött közszolgáltatási szerződés keretében pedig további 500 millió forint is befolyt a társasághoz.

A Népszava emlékeztet rá: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Református Egyház Szeretetszolgálat közös szociális lakásügynöksége a bukott devizahitelesek támogatására indított, majd felszámolt Nemzeti Eszközkezelő Program maradványának kezelésére jött létre. Utóbb az Ukrajnában zajló háború elől menekülők, illetve az állami gondoskodásból kikerülő fiatalok lakhatását is felvették a feladataik közé.

Nyitókép (illusztráció): Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek a beregsurányi polgármesteri hivatalból kialakított segítségponton 2022. március 24-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

#Belföld#lakásügynökség#máltai szeretetszolgálat#református szeretetszolgálat#állami támogatás#rászorulók#lakhatás#közpénz#ingatlan

Címlapról ajánljuk