Belföld

Újabb tabló jelent meg elballagó tanárokról: a Karinthy Gimnázium 17 tanára búcsúzik így a közoktatástól

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 21. 18:07

A Karinthy Gimnázium 17 tanára szerepel azon a ballagási tablón, amit szerdán osztott meg Berta Beáta, az iskola januárban felmondott angol–magyar szakos tanára.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, kedden rendhagyó tablót akasztottak a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola tanári szobájának falára: a tablóra az iskola azon tanárai kerültek, akik a most befejezett tanév végén távoznak a közoktatásból, illetve akik az elmúlt 1-2 évben hagyták el a pályát.

Hasonló tablót osztott meg szerdán Facebook-oldalán Berta Beáta, a budapesti Karinthy Frigyes Két Tanítási Nyelvű Gimnázium volt angol–magyar szakos tanára, az elmúlt időszak tanártüntetéseinek egyik ismert alakja. A tablón 17 tanár fotója látható, ők a Karinthyból ebben tanévben távozó tanárok.

Vannak, akiket kirúgtak, vannak, akik maguk döntöttek a távozás mellett. "Te tetted ezt, király!"

– olvasható Berta Beáta posztjában. A tanárnő maga 23 év tanítás után, január 23-án adta be felmondását.


A státusztörvény miatt országos szinten több ezer pedagógus lengette be a felmondását, a Momentum Mozgalom péládul 5 ezer pályaelhagyóra számít.

A hétfői kormányinfón az RTL kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kormány nem készül arra, hogy tömegesen hagynák el a pályát a pedagógusok a státusztörvény elfogadása után. Hisztériakeltésnek nevezte, ami a tanárok ügyében zajlik.

#Belföld#tanárok#pedagógusok#ballagás#tabló#karinthy frigyes gimnázium#barta beáta

Címlapról ajánljuk