Belföld

Ujhelyi István: Nincs olyan szerencséje a Fidesznek, hogy eltávolodnék a magyar politikától

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 10:06

Nem akar felhagyni a politizálással, ha nem lesz már EP-képviselő, de nem abból akar megélni.

A Válasznak adott hosszú interjút az MSZP-t otthagyó Ujhelyi István, aki szerint „a rendszer megbukásához mindenképpen közelebb jutottak”, de ez nem az ellenzék érdeme. A jövő évi EP-választás eredményét a politikus úgy tippelte,

az MSZP-nek, az LMP-nek, a Párbeszédnek és a Jobbiknak jelen állapot szerint várhatóan nem lesz képviselője, a Momentumnak lesz egy, esetleg kettő. A Mi Hazánknak is egy. Lehet, hogy nekik is kettő. A DK-nak 5. A többi Fidesz. 

Ujhelyi beszélt róla, hogy a DK és a Zöldek európai frakciója is megkereste, majd Ungár Péter is felhívta. 

Csakhogy én ízig-vérig szociáldemokrata vagyok, az európai zöldek iránya nekem sokszor túlzó és ezért támogathatatlan. Dobrev Klárával kifejezetten jó a személyes kapcsolatunk, vele is többször beszélgettem a jövőről – benne egyébként szerintem ott van az x-faktor. Más kérdés, milyen mögötte a zenekar. De, mint tudják, a DK-val sem kötöttem végül megállapodást

– mondta Ujhelyi, aki mindezt azzal magyarázta, hogy a párt fegyelmezett, kaszárnyaszerű struktúrájába nehezen tudta magát beleképzelni. 

Az Esély Mozgalomról a politikus elmondta, hogy Orbán ugyan 2030-ig tervez, de ő 2040-ig. 

„Nincs olyan szerencséje a Fidesznek, hogy eltávolodnék a magyar politikától. Az ellenzéknek sincs olyan szerencséje. Közel huszonkétezer ember iratkozott fel már a hírlevelünkre, 1500-an pedig tagként vannak velünk. Gyűjtjük a koordinátorokat is, de nem hajt minket a tatár. Az önkormányzati választásokon lesznek jelöltek, akiket támogatunk majd, lesznek, akiket mi fogunk javasolni, de párttá nem alakulunk” – fogalmazott Ujhelyi, de hozzátette, hogy nem ebből fog megélni, hanem a turisztikai szektorban dolgozik majd. 

„Elképesztő felszabadulás, hogy senki nem mondhatja, ezt vagy azt azért teszek, hogy újra legyek választva. Azért csinálom, mert hiszek benne. Eddig is így volt, de mostantól senki meg sem kérdőjelezheti ezt. Amikor bejelentettem, hogy nem indulok újra, jöttek a telefonok rögtön különféle ajánlatokkal, volt miből válogatni” – tette hozzá. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#ujhelyi istván#ep-képviselő#ciklus#politikus#mszp

Címlapról ajánljuk