Belföld

Gulyás Gergely: Uniós forrás nélkül is megemelik a tanárok bérét

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 8:26

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy évi 10 százalékos emelés érkezik a pedagógusoknak. 

A 24.hu szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTV Bayer Show című műsorában azt mondta a 2024-es magyar uniós elnökségről, hogy azt az Európai Parlament elvenni nem tudja, de egyébként is érdemes elgondolkodni azon, hogy ennek az Európai Uniónak az elnökségét nem betölteni büntetés-e, avagy jutalom.

Relatívnak nevezte a tanári fizetések elértéktelenedését, azok kiegyenlítésére két lehetőséget látott. Azt mondta, gyorsabb lenne az uniós pénzzel, de ha azok nem érkeznek meg, akkor is megemelik a tanárbéreket ebben a ciklusban csaknem 50 százalékkal.

Minden évben 10 százalékkal akkor is emelünk

– hangsúlyozta. Gulyás Gergely szerint valójában a béremelés töredékét jelenti az uniós pénz. Az országnak ezek a források járnak, de egyébként képesek vagyunk magunkat azok nélkül is finanszírozni – tette hozzá. 

Pénteken diákok, civilek, aktivisták és tanárok tüntettek az úgynevezett státusztörvény ellen. A tervezet 2024. január 1-étől alapvetően átalakítaná a köznevelésben dolgozó pedagógusok munkajogi helyzetét, valamint a szakszervezetek és az oktatási intézmények működését:


Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#oktatás#tanár#béremelés#gulyás gergely

Címlapról ajánljuk