Belföld

Áramárplafon, SZÉP-kártya, megtakarításadó, tanárhiány – itt vannak a kormány bejelentései

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 10:31

Bizonyos vállalkozások esetében árplafont vezet be a kormány az áramra, a jövőben hideg élelmet is lehet venni SZÉP-kártyával, a gyógyszergyártók pedig felezhetik az extraprofitadójukat. A kormány tovább küzd a migránskvóta ellen, és nem számít a pedagógusok tömeges felmondására a státusztörvény miatt, sőt Gulyás Gergely szerinte most sincs általános tanárhiány. 

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

 

11 hónappal ezelőttrtl.hu2023. június 19. - 11:09

Alexander Soros, David Pressman

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete korábban arról beszélt, hogy Magyarországot sem Soros György, sem liberális vírus nem támadja. Gulyás Gergely szerint Magyarország szabad ország, mindenki azt mond, amit akar.

Háborúpártisággal vádolta a kormány David Pressmant a beszéde miatt, pedig szóba sem került a háború

Soros György átadta birodalma vezetését fiának, Alexandernek. Gulyás Gergely nem tudja, hogy az új migránskvóta erőltetése nem az örökös nyomása volt-e, de szerinte lehet. Amikor azt hallották, hogy Alexander politikusabb, mint apja, Gulyás Gergely szerint felmerült, hogy ez lehetséges-e egyáltalán. 

 

11 hónappal ezelőttrtl.hu2023. június 19. - 11:03

Nem ismerik a törvény szövegét?

Gulyás Gergely szerint vannak olyanok, akik felszólalnak a parlamentben a státusztörvény ellen, de nem ismerik a törvény szövegét. Vagy ha mégis, példákat kiragadva igyekeznek általánosítani, például a kirendeléssel kapcsolatban. A miniszter szerint nem igaz, hogy uniós pénzből emelnének bért: az emelés 7000 milliárd forintjából 800 milliárdot áll az Európai Unió. 

11 hónappal ezelőttrtl.hu2023. június 19. - 10:57

Nem kérnek a migránskvótából, mi lesz az uniós pénzekkel?

A kormány elutasítja Brüsszel a migránskvótára vonatkozó ötletét. Gulyás Gergely szerint aligha csak 30 ezer migráns elosztásáról volna szó, úgy véli: az Európai Unió részéről hatalmi visszaélésről van szó.

Elfogadták a migrációs reformot, 20 ezer eurót kell fizetni minden be nem fogadott menekült után

A Napi.hu azt kérdezte: hogyan állnak az uniós pénzek? Mi történik, ha esetleg nem vagy nem időben érkeznek meg?

A labda Brüsszel térfelén pattog

– mondta Gulyás Gergely. A kormány teljesítette a vállalásokat, de Brüsszel újabb követelésekkel állt elő magyarázata szerint. Szerinte az Európai Bizottság fél, az Európai Parlament befolyása nagy. Július elején küldhetnek számlákat a Bizottságnak, nekik 90 napjuk van ezután. 

A fixált energiaszerződésekre vonatkozó könnyítés

csak az áramra vonatkozik.

Nem mindenhol kaphatók az árstoppal érintett termékek, az egyik magyar tulajdonú láncnál sem talált egyes termékeket egy kérdező. Hogyan ellenőriznek? A betartatás a Fogyasztóvédelem feladata, de a Versenyhivatal is végez ellenőrzéseket. Ha bejelentés érkezik, megvizsgálják. 

11 hónappal ezelőttrtl.hu2023. június 19. - 10:46

Védelmi költségvetés jön, megvédik a családokat

Magyarország kitart az azonnali békét szorgalmazó álláspont mellett. Ez az erkölcsileg helyes álláspont Gulyás Gergely szerint.

 A jövő évi költségvetés úgynevezett védelmi költségvetés lesz, ami a Miniszterelnökséget vezető miniszter állítása szerint megvédi a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést. A honvédelemre fordított összeg eléri a GDP 2 százalékát a jövő évi költségvetésben. A banki megtakarításokra kivetett adó a háború végéig marad, a miniszter hangsúlyozta, hogy a kincstárjegy és az állampapír jó kamatokat fizet. 

200 euró per megawattban állapítják meg az energiaárplafont, ez a gazdasági szereplők, így a feldolgozóipar és a logisztika számára jelent segítséget. Ez állítólag több mint 5 ezer vállalkozásnak segít, 40 milliárd forintba kerül a költségvetésnek.

A SZÉP-kártyák hideg élelemre való felhasználását augusztustól az év végéig teszik lehetővé. A munkáltatók 450+200 ezer forintot tölthetnek a kártyára.

A gyógyszerforgalmazókra és -gyártókra kirótt profitadónál finomítanak: az ilyen sarcot fizető cégek 40 százalékról 20 százalékra csökkenthetik az adójukat, ha beruházásra vagy kutatás-fejlesztésre költik a pénzt.

 

 

11 hónappal ezelőttrtl.hu2023. június 19. - 10:35

A pedagógusok már kaptak hírt

A kormányinfó tematikáját nem közölték, arra csak az információmorzsákból lehet következtetni. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTV Bayer Show című műsorában azt mondta:  a tanárbérek kiegyenlítése gyorsabb lenne az uniós pénzzel, de ha azok nem érkeznek meg, akkor is megemelik a tanárbéreket ebben a ciklusban csaknem 50 százalékkal.

Minden évben 10 százalékkal akkor is emelünk

– hangsúlyozta.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#kormányinfó#gulyás gergely#Szentkirályi Alexandra#akcióterv

Címlapról ajánljuk