Belföld

Háborúpártisággal vádolta a kormány David Pressmant a beszéde miatt, pedig szóba sem került a háború

rtl.hurtl.hu

2023. június 17. 14:43

Az amerikai nagykövet a Pride megnyitóján mondott beszédet, amelyben a magyar kormány összeesküvéselméleteiről is szólt.

A Magyar Nemzetben reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ arra a beszédre, amelyet David Pressman amerikai nagykövet mondott a Pride hónap megnyitóján. A nagykövet itt arról beszélt: „Nem számít, hány, a magyar kormány által gyártott, brüsszeli bombákról szóló plakát díszeleg a városban egy adott pillanatban, a valóság az, hogy Magyarországot nem támadják külső erők, nem fenyegeti a nyugati dekadencia vírusa, nem csúszik hason Soros György előtt, és nincs kiszolgáltatva teljhatalmú összeesküvő hatalmaknak”.

A 24.hu szúrta ki a kormány válaszát, amelyben két mondaton belül négyszer szerepel a „háború” szó, amely egyáltalán nem volt témája a nagykövet beszédének. A kormány azt üzente:

A nagykövet úr háborúpárti. A háborúpárti politikusok azért támadják Magyarországot, mert békepártiak vagyunk. Az ő érdekük az, hogy a háború elhúzódjon és minket is bele akarnak sodorni a háborúba.

Korábban mi is beszámoltunk Pressman beszédéről. A nagykövet méltatta a magyarokat. 

Öntudatos, független, kifinomult, intelligens embereknek nevezte őket, akik joggal büszkék gazdag kultúrájukra és történelmükre.

Azt mondta: „Már most tudom, mit fognak írni a szalagcímek, amelyeket Rogán miniszter úr csapata diktál majd a holnapi újságoknak. Kétségtelenül provokációval vádolnak majd, illetve, hogy nyugati bölcsességet importálok, és obszcén értékeket erőltetek, miközben beavatkozom Magyarország belügyeibe. Ez legalább annyira kiszámítható, mint amennyire unalmas”.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd.

#Belföld#david pressman#kormány#reakció#háború#pride#megnyitó

Címlapról ajánljuk